Bosklassen dag 3

Na een rustige nacht en een stevig ontbijt, vertrokken we direct richting stad Spa. We  vertrokken onder een stralend zonnetje naar het Wasmuseum. Onder een geleid bezoek in het Wasmuseum leerden we hoe de was werd gedaan over de eeuwen heen. We mochten zelfs een demonstratie geven met een wasbord en ijzeren teiltje. We leerden daarbij ook enkele trucjes welke zeep wanneer gebruikt kon worden.  

Na het bezoek aten we onze picknick in het Parc de 7 heures. In dit park voltooiden de leerlingen een aantal wedstrijdvragen in verband met enkele bijzondere grootheden. Ze gingen in groepjes van 2 op zoek naar de antwoorden, verscholen in dit bijzondere park.   

Vervolgens trokken we richting stad Spa zelf om enkele bezienswaardigheden te bekijken: de Romaanse kerk van St. Remacle, de oude Thermen, le livre d’Or,  de bronnen van Peter de Grote (tsaar van Rusland) en Barisart.  

Voor het eerst in onze bosklasgeschiedenis konden we gebruik maken van de kabelbaan richting (nieuwe) Thermen van Spa. Van daaruit beleefden we een actieve terugtocht richting domein. Steile hellingen daagden ons uit om veilig beneden te komen.  

Na (alweer) een natte wandeling, konden we opnieuw genieten van een warme douche.  

Onze hongerige maagjes werden gevuld met gepaneerde vis, puree en prei in roomsaus.  

De juf en meesters (meester Christophe was inmiddels gearriveerd en loste de wacht af van meester Karel), trakteerden op een onverwachte, heel gezellige goochelshow onder leiding van een illusionist, Gianni Heyndrinck. We genoten ten top!  

Moe en voldaan kropen we iets vroeger dan anders onder de wol om fris en monter te zijn voor hét hoogtepunt van onze bosklassen, nl. de Hoge Venen van morgen.  

Tot snel,  

De bosklassers 

Voor het fotoalbum klik je hier.

1ste leerjaar
Katleen Beda

Hij komt, hij komt…

Deze week kijken we uit naar de komst van Sinterklaas. Volgende week zijn er tal van verrassingen op komst. Vandaag piepten we door het sleutelgat

Lees meer »
4de leerjaar
Katleen Beda

Pompoensoep

Het vierde leerjaar heeft pompoensoep gemaakt 😋 Lekkere foto’s vind je via deze link.

Lees meer »

Spiegeltjes van talent

‘Ge zijt wie ge zijt…’ Iedereen is anders, maar dat is juist oké! Het talent of de talenten van iedere leerling brengt kleur en creativiteit

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 4

Lieve lezers aan het thuisfront,   Goed uitgeslapen, lekker ontbeten en blij gemutst vertrokken we naar de Hoge Venen in plaats van de Venen van Malchamps.  

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 3

Na een rustige nacht en een stevig ontbijt, vertrokken we direct richting stad Spa. We  vertrokken onder een stralend zonnetje naar het Wasmuseum. Onder een

Lees meer »