Bosklassen dag 3

Na een rustige nacht en een stevig ontbijt, vertrokken we direct richting stad Spa. We  vertrokken onder een stralend zonnetje naar het Wasmuseum. Onder een geleid bezoek in het Wasmuseum leerden we hoe de was werd gedaan over de eeuwen heen. We mochten zelfs een demonstratie geven met een wasbord en ijzeren teiltje. We leerden daarbij ook enkele trucjes welke zeep wanneer gebruikt kon worden.  

Na het bezoek aten we onze picknick in het Parc de 7 heures. In dit park voltooiden de leerlingen een aantal wedstrijdvragen in verband met enkele bijzondere grootheden. Ze gingen in groepjes van 2 op zoek naar de antwoorden, verscholen in dit bijzondere park.   

Vervolgens trokken we richting stad Spa zelf om enkele bezienswaardigheden te bekijken: de Romaanse kerk van St. Remacle, de oude Thermen, le livre d’Or,  de bronnen van Peter de Grote (tsaar van Rusland) en Barisart.  

Voor het eerst in onze bosklasgeschiedenis konden we gebruik maken van de kabelbaan richting (nieuwe) Thermen van Spa. Van daaruit beleefden we een actieve terugtocht richting domein. Steile hellingen daagden ons uit om veilig beneden te komen.  

Na (alweer) een natte wandeling, konden we opnieuw genieten van een warme douche.  

Onze hongerige maagjes werden gevuld met gepaneerde vis, puree en prei in roomsaus.  

De juf en meesters (meester Christophe was inmiddels gearriveerd en loste de wacht af van meester Karel), trakteerden op een onverwachte, heel gezellige goochelshow onder leiding van een illusionist, Gianni Heyndrinck. We genoten ten top!  

Moe en voldaan kropen we iets vroeger dan anders onder de wol om fris en monter te zijn voor hét hoogtepunt van onze bosklassen, nl. de Hoge Venen van morgen.  

Tot snel,  

De bosklassers 

Voor het fotoalbum klik je hier.

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »