Op bos-2-daagse met het vierde leerjaar

Met het vierde leerjaar op bostweedaagse! Het beloofde een leuke ervaring te worden. De dagen konden niet snel genoeg vooruitgaan. Dit schooljaar gingen we op stap met drie klasjes, want ook juf Mieke met haar vierdeklassers van GOM was van de partij.  
Maar ook Bastiaan, onze kok en foerier van dienst, zag het weerom helemaal zitten.

Eindelijk brak de dag aan. Donderdagochtend rond 9 uur arriveerden de 46 vierdeklassers één voor één aan de Zeveling en de blokhut, nieuwsgierig naar wat die twee dagen zouden brengen. Nadat het bed in orde was gebracht (gelukkig waren er heel wat helpende handen) en afscheid werd genomen van de ouders of chauffeurs, konden we echt aan deze twee uitzonderlijke dagen beginnen. Het programma stond bol van leuke en avontuurlijke activiteiten. Tijd voor verveling was er echt niet bij. Gelukkig maar! 

In de voormiddag werd een exploratietocht ondernomen. Soorten bomen en planten en allerlei herfstfenomenen werden onder de loep genomen. Onderweg werd alle opgedane informatie neergepend in een bundeltje. Hierbij werd er druk overlegd in groepjes. Verschillende herfstbladeren werden verzameld en kregen een plaatsje tussen de bladen van een tijdschrift. Tevens een uitgelezen kans voor de kinderen van de Zandloper om die van GOM wat beter te leren kennen. Na afloop van deze tocht staken de kinderen van elke groep de hoofden bij elkaar om alles netjes in te vullen.

In de namiddag werden de kinderen in nieuwe groepjes verdeeld en erop uitgestuurd met een fotozoektocht. Als de weg correct werd gevolgd, zou een geheime code gevonden moeten worden. Met een klein beetje hulp van juf Nady, juf Mieke of meester Paul lukte het alle groepen de geheime code te ontcijferen. Onderweg werd ook even halt gehouden voor een heerlijk tussendoortje. Voor alle duidelijkheid werd dit bos vanaf nu omgedoopt tot het wafeltjesbos. Een bekertje chocolademelk maakte dit heerlijke vieruurtje tot een klein festijn. Daar zorgde onze kok Bastiaan natuurlijk voor. Met een kruiwagen bracht hij al dat lekkers tot bij de kinderen. In dit bos werden ook enkele prachtige ‘schilderijtjes’ met natuurlijk materiaal vervaardigd. Gelukkig scheen de zon toch af en toe en was er maar een klein spatje regen gevallen. Van een meevaller gesproken.

Na een moment van vrij spel werd het zachtjesaan tijd om de lege magen te vullen. Op het menu stond spaghetti, uiteraard met een heerlijke saus boordevol groenten. Zo vloog die eerste dag voorbij en voor je het wel en goed besefte, zaten we samen rond het kampvuur liedjes te zingen. Juf Nady had haar gitaar meegebracht. Het werd dus een heel sfeervol eind van een geweldige dag! Bedtijd! En dat iedereen gelukzalig moe was, kon je merken aan de korte tijd waarin de meeste kinderen insliepen.

Dag 2 startte met het inpakken van de reistassen. Ook vandaag maar enkele regendruppels! Gelukkig klopte er van die kletsnatte voorspellingen niet veel. Vervolgens trokken we het bos weer in voor een boscluedo, een detectivespel dus. Door kaartjes van bosbewoners en -voorwerpen te zoeken, konden de kinderen trachtten uit te zoeken wie in het bos allerlei vernielingen had aangericht of diefstallen had gepleegd. Pros de vos bleek de dader te zijn.
Na de middag brak dan de laatste activiteit aan, een grondstoffenmemory. Door het correct uitvoeren van allerlei leuke opdrachtjes konden de kinderen 12 kaartjes van een memoryspel verzamelen. Eens ze die verdiend hadden, konden ze aan de slag gaan om de zes duo’s te vormen.

Maar mooie liedjes blijven niet duren en om 15.45 uur was het moment aangebroken om afscheid te nemen van elkaar en weer huiswaarts te keren.
’t Was een meer dan geslaagd bosavontuur. 

Vergeet niet om eens een kijkje te nemen in het fotoalbum!

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »