Bosklassen dag 2

Lieve lezers aan het thuisfront,  

Na een verdiende nachtrust en een stevig ontbijt, verkenden we de omgeving rond het Chateau de Mambaye met oriëntatiespelletjes. De leerlingen trokken in groepjes met kaart op zoek naar allerlei coördinaten. Volgens de gids was het een heel enthousiaste en vindingrijke groep! De pizza als middageten hadden we dus dik verdiend.  

De droge ochtend maakte helaas plaats voor heel wat regen. Dat kon de pret niet bederven bij onze Challenge Piste. We leerden alles over het gebruik van musketons en touwen. We verdeelden ons hiervoor in 2 groepen. Hoog (maar niet droog), beklommen we het parcours en beëindigden we dit met een heuse deathride. Enkele kinderen hebben hierbij hun grenzen en/of hoogtevrees overwonnen.  

Aangekomen aan onze Fermette, kropen we (groep 2 althans), direct onder een warme douche, nat waren we toch al. Gelukkig doet de droogkast zijn dienst.  

Fris gewassen en opgewarmd, wachtte ons ‘du potage, médaillons de porc, jus de veau et potée aux carottes’ comme souper. Après un mousse au chocolat comme dessert.  

Als avondactiviteit streden de bosklassers voor de felbegeerde bosklastrofee tijdens de quiz. Na allerlei rondes (algemene kennis, muziek, fauna & flora, …) en heel wat plezier, wonnen De Mamoetjes met 56 punten. Proficiat!  

De kinderen liggen ondertussen onder zeil en dromen van een prachtig herfstbos met vallende blaadjes zoals we hier al tal van bossen hebben ontmoet.  

Veel liefs en knuffels, de bosklassers!  

Voor het fotoalbum klik je hier.

1ste leerjaar
Katleen Beda

Hij komt, hij komt…

Deze week kijken we uit naar de komst van Sinterklaas. Volgende week zijn er tal van verrassingen op komst. Vandaag piepten we door het sleutelgat

Lees meer »
4de leerjaar
Katleen Beda

Pompoensoep

Het vierde leerjaar heeft pompoensoep gemaakt 😋 Lekkere foto’s vind je via deze link.

Lees meer »

Spiegeltjes van talent

‘Ge zijt wie ge zijt…’ Iedereen is anders, maar dat is juist oké! Het talent of de talenten van iedere leerling brengt kleur en creativiteit

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 4

Lieve lezers aan het thuisfront,   Goed uitgeslapen, lekker ontbeten en blij gemutst vertrokken we naar de Hoge Venen in plaats van de Venen van Malchamps.  

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 3

Na een rustige nacht en een stevig ontbijt, vertrokken we direct richting stad Spa. We  vertrokken onder een stralend zonnetje naar het Wasmuseum. Onder een

Lees meer »