Bosklassen dag 2

Lieve lezers aan het thuisfront,  

Na een verdiende nachtrust en een stevig ontbijt, verkenden we de omgeving rond het Chateau de Mambaye met oriëntatiespelletjes. De leerlingen trokken in groepjes met kaart op zoek naar allerlei coördinaten. Volgens de gids was het een heel enthousiaste en vindingrijke groep! De pizza als middageten hadden we dus dik verdiend.  

De droge ochtend maakte helaas plaats voor heel wat regen. Dat kon de pret niet bederven bij onze Challenge Piste. We leerden alles over het gebruik van musketons en touwen. We verdeelden ons hiervoor in 2 groepen. Hoog (maar niet droog), beklommen we het parcours en beëindigden we dit met een heuse deathride. Enkele kinderen hebben hierbij hun grenzen en/of hoogtevrees overwonnen.  

Aangekomen aan onze Fermette, kropen we (groep 2 althans), direct onder een warme douche, nat waren we toch al. Gelukkig doet de droogkast zijn dienst.  

Fris gewassen en opgewarmd, wachtte ons ‘du potage, médaillons de porc, jus de veau et potée aux carottes’ comme souper. Après un mousse au chocolat comme dessert.  

Als avondactiviteit streden de bosklassers voor de felbegeerde bosklastrofee tijdens de quiz. Na allerlei rondes (algemene kennis, muziek, fauna & flora, …) en heel wat plezier, wonnen De Mamoetjes met 56 punten. Proficiat!  

De kinderen liggen ondertussen onder zeil en dromen van een prachtig herfstbos met vallende blaadjes zoals we hier al tal van bossen hebben ontmoet.  

Veel liefs en knuffels, de bosklassers!  

Voor het fotoalbum klik je hier.

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »