Bosklassen dag 1

Na het gezwaai en gekus aan onze schoolpoort vertrokken we, met enige spanning en kriebeling in onze buik, eerst naar GOM om ook daar de leerlingen van het 6e, meester Filip en meester Karel op te pikken. Van hieruit kwamen we, vrij van fileleed en met een plaspauze tussendoor, aan bij onze eerste tussenstop, Comblain-au-Pont.

Zoals gepland nuttigden we eerst onze middaglunch om vervolgens een uitgebreide uitleg te krijgen over het ontstaan van de grotten. 

In de grotten zelf kregen we enkele bijzondere bezienswaardigheden te zien: stalactieten, stalactieten, zuilen en gordijnen in allerlei figuren (kabouters, Sinterklaas). 

Daarnaast konden we op verschillende plaatsen een heel bijzonder nachtdiertje spotten: vleermuizen. Van enkele kleine exemplaren (‘Kleine hoefijzerneus’) tot enkele zeer grote (‘Vale vleermuis’) met een spanwijdte van wel 30-35cm. 

Na ons bezoek trokken we verder met de bus richting Domaine de Mambaye te Spa. 

Eens aangekomen, gingen we nieuwsgierig op zoek naar onze slaapkamer en begon het uitpakken: bedjes slapensklaar maken, kleren wisselen, even wat rusten, … 

Niet veel later was iedereen al geïnstalleerd. Tevreden van ons nieuwe oord voor de komende dagen, schoven we meteen aan tafel: een heerlijke maaltijd van gyros, Griekse salade en rijst met als dessert flan caramel. 

Na ons avondmaal maakten onze kinderen zich klaar om tegen elkaar te strijden voor het hoogste schavotje in onze laddercompetitie bij de gezelschapsspelenavond. 

Rond 21u30 waren er toch wel al enkelen voldaan, moe en blij om zijn of haar bedje te kunnen opzoeken. 

Ondertussen liggen onze bosklassers onder de wol en genieten ze na van een eerste geslaagde bosklasdag! Klaar voor de avonturen van dag 2!

Liefs, de bosklassers

Voor het fotoalbum klik je hier.

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »