Bosklassen dag 4

Lieve lezers aan het thuisfront,  

Goed uitgeslapen, lekker ontbeten en blij gemutst vertrokken we naar de Hoge Venen in plaats van de Venen van Malchamps.  

Gisteren ontvingen we immers het nieuws dat het domein van Bérinzenne en dus ook de Venen van Malchamps niet bereikbaar waren door de hevige regenval én het aanvoeren van knuppelhout met helikopters voor het heraanleggen van de knuppelpaden. Als begeleiders vonden we dit een evenwaardig alternatief.  

We vertrokken dus met de bus rond half 10 richting Sourbrodt, nl. de ingang van de Hoge Venen. We kregen uitleg over hars, turf, de fauna en flora, de korhoenen, de fijnspan, de wolvenfamilies en het veenmos. We zagen (of trapten in de 😉) sporen van wasberen. Wist je dat er hier in de Venen een speciaal ‘zeepkruid’ groeit dat gebruikt kan worden als wasmiddel of in cosmetica? Wist je ook nog dat er al zeker 4 wolvenfamilies in deze streek rondlopen die jaarlijks 5 tot 6 welpen baren? In Wallonië zal het aantal roedels het volgende jaar zeker oplopen tot 20.  

Ondertussen genoten we van het prachtig landschap en de natuur in zijn typische herfstkleuren. Meester Filip spotte dan ook nog twee reetjes die ons wandelpad kruisten.  

Na een stevige (en opnieuw natte en ook koude!) tocht hielden we halt bij ‘PeakBeer’, de hoogste brouwerij in ons land en aten ons lunchpakket op. We kregen ook een lokaal fruitsapje aangeboden. Opgewarmd vervolgden we het overvolle programma van vandaag met een surplus: Signal de Botrange, nl. het hoogste punt van België. We waanden ons even de grootsten van het land.  

De bus bracht ons nadien naar een laatste bezienswaardigheid van vandaag: de Géronsteire. De bron die Peter de Grote, de Russische tsaar, genas van allerlei kwaaltjes.  

We voegden nog een verrassing toe aan dit bosklasavontuur met een afdaling van zo’n 3km langsheen beekjes en watervalletjes. Voorzien van laarzen daalden de leerlingen via het water af richting domein. 

5 natte broeken, 6 paar ondergelopen laarzen en 3 uitschuivers later arriveerden we aan de Fermette. Nog even tijd voor sport, spel en een heerlijke, warme douche! 

Ons avondmaal (frietjes met kip) smaakte enorm! Dat ijsje ging er ook nog wel bij!  

Deze bosklasweek werd al deels afgesloten met een knaller van formaat (vuurwerk), aansluitend gevolgd door de jaarlijkse Foute Party. We haalden onze beste dansmoves boven en gooiden lekker de beentjes los… 

Onze bosklassers liggen ondertussen uitgeteld onder de wol te dromen over al het moois dat ze deze week al konden beleven.  

Veel liefs, de bosklassers! 

Voor het fotoalbum klik je hier.

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »