Op bostweedaagse met het vierde leerjaar!

Op bostweedaagse met het vierde leerjaar!

Dagen voor het vertrek kon je al voelen dat de zenuwen gespannen stonden. Ook de mensen van de doorlichting (inspectie) droegen hier natuurlijk een extra steen(tje) bij.
Met het vierde leerjaar op bostweedaagse! Het beloofde een leuke ervaring te worden. De dagen konden niet snel genoeg vooruitgaan. Maar helemaal alleen op stap met een groep enthousiaste schatten is natuurlijk geen best idee. Gelukkig konden we juf Celine klasvrij maken zodat zij voor extra begeleiding kon zorgen. Zij had er fantastisch veel zin in. Maar ook Bastiaan, onze kok en foerier van dienst, zag het weerom helemaal zitten.

Eindelijk brak de dag aan. Donderdagochtend rond 9 uur arriveerden de 20 vierdeklassers één voor één aan de Zeveling, nieuwsgierig naar wat die twee dagen zouden brengen. Nadat het bed in orde was gebracht (gelukkig waren er heel wat helpende handen) en afscheid werd genomen van de ouders, konden we echt aan deze twee uitzonderlijke dagen beginnen. Het programma stond bol van leuke en avontuurlijke activiteiten. Tijd voor verveling was er echt niet bij. Gelukkig maar! 

In de voormiddag werd een exploratietocht ondernomen. Soorten bomen en planten en allerlei herfstfenomenen werden onder de loep genomen. Tussendoor werden salto’s en andere gekke sprongen in een berg bladeren gemaakt. Dolle pret verzekerd!! Onderweg werd alle opgedane informatie neergepend in een bundeltje. Hierbij werd er druk overlegd in groep. Verschillende herfstbladeren werden verzameld en kregen een plaatsje tussen de bladen van een tijdschrift.
In de namiddag werden de kinderen in 5 groepjes verdeeld en erop uitgestuurd met een fotozoektocht. Als de weg correct werd gevolgd, zou een geheime code gevonden moeten worden. Met een klein beetje hulp van juf Celine of meester Paul lukte het alle groepen de geheime code te ontcijferen. Onderweg werd ook even halt gehouden voor een heerlijk tussendoortje. Voor alle duidelijkheid werd dit bos vanaf nu omgedoopt tot het wafeltjesbos. Een bekertje chocolademelk maakte dit heerlijke vieruurtje tot een klein festijn. Daar zorgde onze kok Bastiaan natuurlijk voor. Met de plaatselijke handkar bracht hij al dat lekkers tot bij de kinderen. In dit bos werden ook enkele prachtige ‘schilderijtjes’ met natuurlijk materiaal vervaardigd. Gelukkig scheen de zon naar hartelust en was er deze eerste dag geen spatje regen te bespeuren. Na een moment van vrij spel werd het zachtjesaan tijd om de lege magen te vullen. Op het menu stond spaghetti, uiteraard met een heerlijke saus boordevol groenten. Ondertussen was ook juf Mieke gearriveerd en at zij een hapje met ons mee. Alle kinderen zongen luidkeels ‘Happy birthday’, want voor juf Mieke was 28 oktober wel een bijzonder dagje. Zo vloog die eerste dag voorbij en voor je het wel en goed besefte, zaten we samen rond het kampvuur liedjes te zingen. Het werd een heel sfeervol eind van een geweldige dag! Bedtijd! En dat iedereen gelukzalig moe was, kon je merken aan de korte tijd waarin iedereen insliep.

Dag 2 startte met een boscluedo, een detectivespel dus. Ook vandaag weer volop zon! Door kaartjes van bosbewoners en -voorwerpen te zoeken, konden de kinderen trachtten uit te zoeken wie in het bos allerlei vernielingen had aangericht. De wind bleek het booswicht te zijn. Wie had dat gedacht? Na de middag stond er een lesje kunstkuur gepland, maar juf Sarah van kunstkuur had zich door een valpartij flink bezeerd, waardoor zij niet aanwezig kon zijn. Maar niet getreurd! De meester toverde snel een grondstoffenmemory tevoorschijn. Door opdrachten correct uit te voeren, konden memorykaartjes worden verkregen. Bedoeling van het spel was om zoveel mogelijk paartjes te maken binnen de voorziene tijd. Na het spel, rond 15.15 kropen de kinderen snel in de klimbomen. Tijd dus voor enkele laatste leuke foto’s

Maar mooie liedjes blijven niet duren en om 15.45 uur was het moment aangebroken om afscheid te nemen van elkaar en weer huiswaarts te keren. Net op tijd, want de eerste regendruppels kondigden zich aan. ’t Was een meer dan geslaagd bosavontuur. 

Vanaf volgende week kan je in ons fotoalbum ook tal van prachtige kiekjes bewonderen.

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »