World Cleanup Day

Dit schooljaar telt onze MOS-werkgroep 48 leden. Weerom heel wat kinderen die paraat staan om ‘Milieu Op School’ in daden om te zetten. De kippenhokjes proper maken, de moestuin onderhouden en het zwerfvuil op en rond onze school opruimen. Toch geweldig, al dat enthousiasme!

In het weekend van 17 en 18 september had de jaarlijkse World Cleanup Day weer plaats. Hoog tijd voor onze MOS-werkgroep om weer ons steentje bij te dragen.

Op donderdag 15 september verzamelden we om 12.40 op de speelplaats waar het materiaal werd uitgedeeld. Van Mooimakers.be hebben we enkele jaren geleden heel wat materialen gekregen. Zo was er voor iedereen een fluohesje. Ook zwerfvuilgrijpertjes mochten natuurlijk niet ontbreken. Onze enorme banner hangt nog steeds goed zichtbaar aan de fietsenstalling. Toch wel handig om een beetje reclame te maken voor onze actie.

Eerst kwam de parking aan de beurt. Tussen de struiken is er steeds heel wat afval te vinden. De vuilniszakken geraakten dus al goed gevuld. Met z’n allen wandelden we vervolgens richting AB en Vosdreef. Ook hier verdween het zwerfvuil in onze vuilniszakken. Ook het speeltuintje en het terrein voor het voetbalveld lagen er na onze passage weerom kraaknet bij. Uiteraard was er even tijd om te ravotten in de speeltuin. Voor vele MOS-vrijwilligers allicht het leukste moment.

De twee vuilniszakken zaten bijna vol, goed voor 4 kg plastic en 7,5 kg restafval. Toch was er opvallend minder zwerfvuil deze keer. Een positieve evolutie dus.

Een hartelijke dank aan alle knappe MOS-leden die ijverig hielpen zoeken en er voor zorgden dat onze schoolomgeving er weer heel wat properder bijligt.
In ons fotoalbum vind je nog enkele mooie actiefoto’s!

https://album.glszandloper-gom.be/zandloper/index.php?/category/564

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »