World Cleanup Day

Dit schooljaar telt onze MOS-werkgroep 48 leden. Weerom heel wat kinderen die paraat staan om ‘Milieu Op School’ in daden om te zetten. De kippenhokjes proper maken, de moestuin onderhouden en het zwerfvuil op en rond onze school opruimen. Toch geweldig, al dat enthousiasme!

In het weekend van 17 en 18 september had de jaarlijkse World Cleanup Day weer plaats. Hoog tijd voor onze MOS-werkgroep om weer ons steentje bij te dragen.

Op donderdag 15 september verzamelden we om 12.40 op de speelplaats waar het materiaal werd uitgedeeld. Van Mooimakers.be hebben we enkele jaren geleden heel wat materialen gekregen. Zo was er voor iedereen een fluohesje. Ook zwerfvuilgrijpertjes mochten natuurlijk niet ontbreken. Onze enorme banner hangt nog steeds goed zichtbaar aan de fietsenstalling. Toch wel handig om een beetje reclame te maken voor onze actie.

Eerst kwam de parking aan de beurt. Tussen de struiken is er steeds heel wat afval te vinden. De vuilniszakken geraakten dus al goed gevuld. Met z’n allen wandelden we vervolgens richting AB en Vosdreef. Ook hier verdween het zwerfvuil in onze vuilniszakken. Ook het speeltuintje en het terrein voor het voetbalveld lagen er na onze passage weerom kraaknet bij. Uiteraard was er even tijd om te ravotten in de speeltuin. Voor vele MOS-vrijwilligers allicht het leukste moment.

De twee vuilniszakken zaten bijna vol, goed voor 4 kg plastic en 7,5 kg restafval. Toch was er opvallend minder zwerfvuil deze keer. Een positieve evolutie dus.

Een hartelijke dank aan alle knappe MOS-leden die ijverig hielpen zoeken en er voor zorgden dat onze schoolomgeving er weer heel wat properder bijligt.
In ons fotoalbum vind je nog enkele mooie actiefoto’s!

https://album.glszandloper-gom.be/zandloper/index.php?/category/564

1ste leerjaar
Eva Dierick

Fantasiefiguren

De kinderen van 1a gingen aan de slag met papier maché. Aan de hand van een boek maakten we kennis met verschillende fantasiefiguren. We fantaseerden

Lees meer »
3de leerjaar
Christophe Goris

Middagsport: initiatie badminton

Onze deelnemers van de 2e en 3e graad mochten proeven van badminton. Een dikke pluim voor Marc en Marc van ‘omnisport Sint-Gillis-Waas’ (Gezinssport Vlaanderen) voor

Lees meer »