Sportdag ‘Alles met de bal’

Als het kriebelt, moet je sporten! Voor de kinderen van het vierde leerjaar stond er een sportieve voormiddag op het programma op maandag 23 januari.
In sporthal De Gavers kregen de kinderen meteen een naamsticker opgekleefd. Onze vierdeklassers mochten met de eigen klasgenoten samen sporten. De sporthal was verdeeld in drie delen.

Eerst belandden we in het eerste gebied, waar een heuse ballenmarkt op het programma stond. Hier waren de kinderen meestal alleen aan het werk met het aangeboden materiaal. Zeker een 15-tal ballenspelen kregen de kinderen hier aangeboden: zotte Z-bal, vurige scooper, mono fling-it, balanceerder, moonhopper, …! Bij heel wat activiteiten werden voor de kinderen onbekende materialen gebruikt. Plezier verzekerd!

Vervolgens kwamen we in de tweede ruimte terecht, dat van de ploegspelen! Samen tegen elkaar! Het leukste hier was allicht ‘reuzenbal’! Een bal van één meter hoog is natuurlijk weer eens iets anders. En deze bal in groep met een hoepel opvangen, zorgde uiteraard voor dolle pret.
Eindelijk tijd voor een kort pauzemomentje! Even uitblazen en wat tijd om iets te drinken of wat bij te babbelen.

In het derde en laatste deel kwamen we terecht bij de sportspelen. Hier lag het accent op ‘samen spelen’. Ballenkwartet en korfbal waren de voornaamste sporten die aan bod kwamen. In dit gedeelte mochten de kinderen ook een kleine bal keihard in een goal werpen, waarna de snelheid van de bal werd weergegeven. Bij enkele kinderen overschreed de snelheid zelfs de 50 km/u.

Deze sportieve namiddag  werd georganiseerd door MOEV (vroeger SVS of Stichting Vlaamse Schoolsport). Heel wat studenten van de sportschool leidden op enthousiaste wijze de activiteiten.
Rond 11.35 keerden we dan ook tevreden en duidelijk vermoeid schoolwaarts. Opnieuw konden we rekenen op heel wat bereidwillige ouders en grootouders om ons heen en weer te brengen. Wat een luxe! Een woordje van dank is dan ook echt op z’n plaats hier.

Je kan al die sportieve atleten bewonderen in ons fotoalbum!

1ste leerjaar
Eva Dierick

Fantasiefiguren

De kinderen van 1a gingen aan de slag met papier maché. Aan de hand van een boek maakten we kennis met verschillende fantasiefiguren. We fantaseerden

Lees meer »
3de leerjaar
Christophe Goris

Middagsport: initiatie badminton

Onze deelnemers van de 2e en 3e graad mochten proeven van badminton. Een dikke pluim voor Marc en Marc van ‘omnisport Sint-Gillis-Waas’ (Gezinssport Vlaanderen) voor

Lees meer »