Op stap door ons dorp!

Dit is het tweede schooljaar dat we werken met de weromethode ‘WOUW’. Onze vorige methode Mundo werd door de uitgeverij in een nieuw kleedje gestoken.

In ons eerste thema ‘Tot uw dienst’ gaan we op verkenning in onze gemeente en vervolgens breiden we dit uit naar onze provincie. Een leerrijke wandeling doorheen onze deelgemeente mocht natuurlijk niet ontbreken.
Deze stevige wandeling stond op donderdagnamiddag 8 september op het programma. De weerapp had enkel kans op een klein buitje voorspeld! Niets weerhield er ons dus nog van om eindelijk de benen even te gaan strekken.
Het was de bedoeling om op zoek te gaan naar enkele openbare en historisch belangrijke gebouwen en tevens nuttige voorzieningen te spotten.

Van onze school en de bijhorende sporthal, de eerste twee openbare gebouwen, trokken we naar het monument voor de gesneuvelde soldaten en de Sint-Pauluskerk. Daar werden we echter verrast door een bijzonder hevige regenbui. De kerk was niet geopend, dus van schuilen was er geen sprake. We waren dus genoodzaakt om het hazenpad te kiezen richting school. In een ijl tempo kwamen we daar doorweekt aan. Gelukkig voor de kinderen konden zij hun natte kleren verwisselen door hun turnkledij. Toch wel een ongewoon avontuurtje!

Op maandag (12 september) was het tijd voor poging 2. Van een nat pak was er nu geen sprake meer. Gelukkig maar! We bezochten eerst de Roomanmolen om daarna richting Dries af te zakken. Hier kwamen vooral de Germaanse afkomst van dit driehoekig dorpsplein en de statige dorpspomp uit 1777 aan bod. Ten slotte vervolgden wij onze weg doorheen de Gentstraat richting Hof ter Vierschaar, de rechtbank uit de 17e eeuw en keerden langs onze dorpsbieb en het MOG (Museum Oud Gemeentehuis) terug naar school.
Hof Te Voorde en de gerestaureerde twistkapelletjes hebben we door een gebrek aan tijd links moeten laten liggen. De legende die bij deze ooit statige burcht uit de 13de eeuw hoort, hebben de kinderen kunnen beluisteren in de klas. Lekker griezelen dus!

’t Was een aangenaam en leerrijk uitstapje! In het fotoalbum kan je enkele sfeerbeelden bewonderen.

https://album.glszandloper-gom.be/zandloper/index.php?/category/562

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »