GoodPlanetactie ‘Eet lokaal’

Ook dit schooljaar doet De Zandloper weer mee met de acties van ‘Jongeren keren het klimaat’ van GoodPlanet.

Ondertussen is onze eerste actie ‘Eet lokaal’ al achter de rug. Op 14 oktober konden we proeven van een heerlijke soep, gemaakt van pompoenen die heel lokaal werden gekweekt, nl. in onze eigen schoolmoestuin.

Op die manier zorgden we ervoor dat er minder CO2 in de lucht terecht kwam, droegen we ons steentje bij in de strijd tegen de opwarming van de aarde en verkleinden we onze ecologische voetafdruk. Ben jij ook benieuwd naar jouw ecologische voetafdruk, dan kan je die berekenen op volgende website: www.wwf-footprint.be. Gemiddeld legt ons voedsel 2000 km af om tot bij ons te komen. Door het eten van lokaal gekweekte seizoensgroenten en -fruit kunnen we echt wel het verschil maken.

Afsluiten wil ik doen door een hartelijk woordje van dank te richten aan de mensen van de ouderraad en de mama van juf Christa, die ervoor zorgden dat we konden genieten van deze heerlijke en gezonde traktatie.

algemeen
Katleen Beda

Gedichtenweb

Op donderdag 26 januari konden onze kinderen genieten van een stukje poëzie in ons gedichtenweb. Wat is jouw favoriet gedichtje?

Lees meer »
1ste leerjaar
Eva Dierick

Letterfeest in 1a

Vandaag was het feest in 1a omdat de leerlingen alle letters kennen. De leerlingen kregen een letterdiploma, gingen op letterzoektocht in de klas, zongen een

Lees meer »
3de leerjaar
Els Van Duyse

Sportdag in het derde leerjaar

Op dinsdag 17 januari had het derde leerjaar een leuke BAM-sportdag in sporthal ‘Molenberg’ in De Klinge. BAM-sportdag? Dit wil zeggen: Beweeg Anders en Meer!

Lees meer »
algemeen
Kevin Lossie

Sponsorloop

Op dinsdag 20 december vond de sponsorloop plaats ten voordele van De Warmste Week. De leerlingenraad nam het voortouw om deze activiteit te organiseren. De

Lees meer »