Een toffe week uit het derde leerjaar

Deze week kwam juf Evelyne, een stagiaire, in het derde leerjaar lesgeven. Dit op maandag, dinsdag en woensdag.

Maandag gingen we al voor de derde keer dit schooljaar zwemmen. Er waren opnieuw weer leerlingen die een groepje mochten stijgen.
De leerlingen van 3a leerden bij juf Evelyne over speelgoed van vroeger en nu. Ze gingen op pad in de klas met de IPad voor een interactieve zoektocht om weer wat nieuwe dingen bij te leren.
Tijdens een lesje muzo rond ‘Kunst beschouwen’, maakten de leerlingen van 3a en 3b een eigen tekening rond ‘surrealisme’. Het kunstwerk van René Magritte ‘16 september’ werd eerder al uitvoerig besproken en nu mochten de leerlingen aan het werk om iets uit de werkelijkheid een surrealistisch tintje te geven. Eerst verzamelden ze ideeën en gebruikten ze de IPad om hun ideeën te delen met elkaar. Daarna gingen ze aan de slag met kleurpotloden en wasco’s.

In de loop van deze week hebben de leerlingen ook al volop Nieuwjaarsbrieven geschreven, wat voor sommige leerlingen een heus werkje is.

Foto’s kan je bekijken in het fotoalbum.

1ste leerjaar
Eva Dierick

Fantasiefiguren

De kinderen van 1a gingen aan de slag met papier maché. Aan de hand van een boek maakten we kennis met verschillende fantasiefiguren. We fantaseerden

Lees meer »
3de leerjaar
Christophe Goris

Middagsport: initiatie badminton

Onze deelnemers van de 2e en 3e graad mochten proeven van badminton. Een dikke pluim voor Marc en Marc van ‘omnisport Sint-Gillis-Waas’ (Gezinssport Vlaanderen) voor

Lees meer »