Een toffe week uit het derde leerjaar

Deze week kwam juf Evelyne, een stagiaire, in het derde leerjaar lesgeven. Dit op maandag, dinsdag en woensdag.

Maandag gingen we al voor de derde keer dit schooljaar zwemmen. Er waren opnieuw weer leerlingen die een groepje mochten stijgen.
De leerlingen van 3a leerden bij juf Evelyne over speelgoed van vroeger en nu. Ze gingen op pad in de klas met de IPad voor een interactieve zoektocht om weer wat nieuwe dingen bij te leren.
Tijdens een lesje muzo rond ‘Kunst beschouwen’, maakten de leerlingen van 3a en 3b een eigen tekening rond ‘surrealisme’. Het kunstwerk van René Magritte ‘16 september’ werd eerder al uitvoerig besproken en nu mochten de leerlingen aan het werk om iets uit de werkelijkheid een surrealistisch tintje te geven. Eerst verzamelden ze ideeën en gebruikten ze de IPad om hun ideeën te delen met elkaar. Daarna gingen ze aan de slag met kleurpotloden en wasco’s.

In de loop van deze week hebben de leerlingen ook al volop Nieuwjaarsbrieven geschreven, wat voor sommige leerlingen een heus werkje is.

Foto’s kan je bekijken in het fotoalbum.

algemeen
Katleen Beda

Gedichtenweb

Op donderdag 26 januari konden onze kinderen genieten van een stukje poëzie in ons gedichtenweb. Wat is jouw favoriet gedichtje?

Lees meer »
1ste leerjaar
Eva Dierick

Letterfeest in 1a

Vandaag was het feest in 1a omdat de leerlingen alle letters kennen. De leerlingen kregen een letterdiploma, gingen op letterzoektocht in de klas, zongen een

Lees meer »
3de leerjaar
Els Van Duyse

Sportdag in het derde leerjaar

Op dinsdag 17 januari had het derde leerjaar een leuke BAM-sportdag in sporthal ‘Molenberg’ in De Klinge. BAM-sportdag? Dit wil zeggen: Beweeg Anders en Meer!

Lees meer »
algemeen
Kevin Lossie

Sponsorloop

Op dinsdag 20 december vond de sponsorloop plaats ten voordele van De Warmste Week. De leerlingenraad nam het voortouw om deze activiteit te organiseren. De

Lees meer »