Een toffe week uit het derde leerjaar

Deze week kwam juf Evelyne, een stagiaire, in het derde leerjaar lesgeven. Dit op maandag, dinsdag en woensdag.

Maandag gingen we al voor de derde keer dit schooljaar zwemmen. Er waren opnieuw weer leerlingen die een groepje mochten stijgen.
De leerlingen van 3a leerden bij juf Evelyne over speelgoed van vroeger en nu. Ze gingen op pad in de klas met de IPad voor een interactieve zoektocht om weer wat nieuwe dingen bij te leren.
Tijdens een lesje muzo rond ‘Kunst beschouwen’, maakten de leerlingen van 3a en 3b een eigen tekening rond ‘surrealisme’. Het kunstwerk van René Magritte ‘16 september’ werd eerder al uitvoerig besproken en nu mochten de leerlingen aan het werk om iets uit de werkelijkheid een surrealistisch tintje te geven. Eerst verzamelden ze ideeën en gebruikten ze de IPad om hun ideeën te delen met elkaar. Daarna gingen ze aan de slag met kleurpotloden en wasco’s.

In de loop van deze week hebben de leerlingen ook al volop Nieuwjaarsbrieven geschreven, wat voor sommige leerlingen een heus werkje is.

Foto’s kan je bekijken in het fotoalbum.

1ste leerjaar
Katleen Beda

Hij komt, hij komt…

Deze week kijken we uit naar de komst van Sinterklaas. Volgende week zijn er tal van verrassingen op komst. Vandaag piepten we door het sleutelgat

Lees meer »
4de leerjaar
Katleen Beda

Pompoensoep

Het vierde leerjaar heeft pompoensoep gemaakt 😋 Lekkere foto’s vind je via deze link.

Lees meer »

Spiegeltjes van talent

‘Ge zijt wie ge zijt…’ Iedereen is anders, maar dat is juist oké! Het talent of de talenten van iedere leerling brengt kleur en creativiteit

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 4

Lieve lezers aan het thuisfront,   Goed uitgeslapen, lekker ontbeten en blij gemutst vertrokken we naar de Hoge Venen in plaats van de Venen van Malchamps.  

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 3

Na een rustige nacht en een stevig ontbijt, vertrokken we direct richting stad Spa. We  vertrokken onder een stralend zonnetje naar het Wasmuseum. Onder een

Lees meer »