Bosklassen, dag 4

Een dagverslagje schrijven na het afscheidsfeestje van deze avond waarvan de dansvloer de hele avond goed gevuld was… Het valt ons ook zwaar om morgen de leerlingen te laten ‘gaan’ na deze week… Er vloeiden geen traantjes, maar de samenhorigheid tussen de leerlingen deed ons enorm deugd.
Zoals gebruikelijk galmden er bij het ochtendgloren weer heerlijk wekliedjes door de boxen. Het was direct duidelijk dat het een hele mooie dag ging worden.


Om 9u30 werden we opgewacht door instructeur Alain voor een oriëntatieloop. Met een kaart van het domein werden we in groepjes naar alle hoeken van het terrein gestuurd. Eerst werd er uitgelegd hoe we moesten werken met de kaart. Dan konden de leerlingen van start gaan. De groepjes die klaar waren met kaart 1 en 2 kregen moeilijkere oefeningen om op te lossen. De eerste groep verbrak zelf het record (dat al tien jaar stond hield) van 49’ met een tijd die de volle minuut sneller was. Als middageten kregen we lekkere pizza voorgeschoteld. Er werd meermaals om extra porties gevraagd. Wat de gezonde buitenlucht en inspannende activiteiten al niet doen…


De leerlingen werden opgedeeld in twee groepen. De eerste leerlingen gingen het touwenparcours verkennen. Eerst werd er een woordje uitleg gegeven en daarna konden de leerlingen zich een weg banen van uitdaging tot uitdaging. Op het einde gleden de leerlingen door de lucht bij de kabelbaan. Een hele ervaring! Hoogtevrees of niet, niemand ging de uitdaging uit de weg. De andere groep richtte zich op de pleinspelen en een uiterst geheime missie die weldra uit de doeken wordt gedaan. Na 2u wisselden de groepen van activiteit. Terug op ons domein, konden de kinderen zich nog opfrissen met een warme douche, maakten ze al deels de valiezen maken en kwamen nog even op adem of powernap.


Het avondeten (soep, frietjes, appelmoes en lekker stoofvlees) stond ook in het teken van Halloween. Het keukenpersoneel trakteerde ons op een griezelshow tussen de maaltijden door. Ook onze kinderen en begeleiders moesten niet onderdoen! Aansluitend bij ons laatste avondmaal, wachtte ons nog een verrassing; we waren getuige van een prachtig en adembenemend vuurwerk. Met open mond aanschouwden we het mooie spektakel.


De avond werd traditioneel afgesloten met een fuif. Het duurde dan ook niet lang eer de bosklassers van GOM en De Zandloper voor de laatste keer in hun bedje doken.
Het bosklasteam blikt alvast terug op een fijne, gezellige en fantastische week waarin genieten, verwonderen en vriendschappen belangrijk waren!


Morgen trekken we nog naar de afdamming van de Gileppe en de steenkoolmijn van Blegny. Het belooft nog een fijne dag te worden, met een afsluitend afscheidsmoment dat bij heel wat kinderen zwaar zal vallen… Het laatste hoofdstuk van ons vijfdaags bosklasavontuur zal in de loop van het weekend op de schoolwebsite verschijnen.


Wist je dat er veel kindjes nog niet naar huis willen?

Groetjes,
Team Bosklassen

2de leerjaar
Bibiane De Beleyr

Ik versier mijn eigen tekenmap

Dit jaar versieren de leerlingen van het tweede leerjaar hun eigen tekenmap. We kozen-in het kader van de duurzaamheid- voor mappen in gerecycleerd karton. Vanuit

Lees meer »

Klingse Boscross

Afgelopen zondag gaven verschillende lopertjes van onze school het beste van zichzelf onder een stralend zonnetje op de 15de Klingse Boscross. Een dikke pluim voor

Lees meer »
algemeen
Katleen Beda

Verkeer op school

GLS De Zandloper bekroond met zilveren Verkeer op School-medaille  De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde GLS De Zandloper uit Sint-Pauwels met een zilveren Verkeer op School-medaille.

Lees meer »
1ste leerjaar
Eva Dierick

Onze fijne klasgroep

Eindelijk was het zover… de stap naar het eerste leerjaar. Hopelijk hebben jullie kapoenen al wat verteld hierover. Hieronder kan je alvast een kijkje nemen

Lees meer »
3de leerjaar
Els Van Duyse

Het 3e leerjaar ging op stap!

Op dinsdag 27 juni brachten we een bezoek aan het museum ‘Verbeke Foundation’. We werden rondgeleid door2 toffe gidsen en bekeken verschillende indrukwekkende kunstwerken. Na

Lees meer »