Middagsport – Van Aikido tot Zen

Aikido is een traditionele Japanse krijgskunst en harmonieuze bewegingsleer waarbij men oefent in coördinatie van geest en lichaam.

Lichaam en geest worden gezuiverd en herbrond door te werken met de grote adem, het verlaagde zwaartepunt en de innerlijke uitstraling. De houding verbetert en het zelfvertrouwen wordt ondersteund.

Bovendien leert men een intelligent en vredelievend systeem van zelfverdediging en verwerft men vrede in het hart.

In het oude Japan was het zwaard een veelvoorkomend wapen om verschillen uit te vechten. Over de eeuwen heen werd deze gevechtstechniek verfijnd om op heden een Martial Art te zijn.

Aikido technieken vinden hierin hun oorsprong terug, daarom wordt gebruik gemaakt van houten wapens zoals boken (houten zwaard) en jo (wapenstok). Hieruit zijn ook vele technieken ontstaan die ook zonder wapens gebruikt kunnen worden.

De kenmerkende beweging van Aikido ontstaat door de defensieve houding van de beoefenaar die de energie van de aanvaller zal gebruiken om hem onder controle te krijgen.

Tijdens middagsport konden de leerlingen zich inschrijven voor deze initiatie. Er werden technieken aangeleerd voor zelfverdediging. Het was een leerrijke ervaring!

Met dank aan instructeur Jeroen Hoegaerts & kengyudojo.

Meer foto’s kan je terugvinden in ons fotoalbum via deze link.

6de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade zesde leerjaar

Op vrijdag 8 maart genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade in sporthal ‘De Route’. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek,

Lees meer »
5de leerjaar
Christophe Goris

Jeugdolympiade vijfde leerjaar

Op vrijdag 19 april genoten de kinderen in samenwerking met onze sportdienst van een heuse jeugdolympiade. Ze probeerden verschillende opdrachten gymnastiek en volleybal tot een

Lees meer »

Patat! ’t Is gelukt!

De pootaardappeltjes van 2A zitten eindelijk in de grond. Op vrijdagnamiddag 26 april is het er van gekomen. De pootaardappeltjes -ons bezorgd door Meester Mos…

Lees meer »