Middagsport – Van Aikido tot Zen

Aikido is een traditionele Japanse krijgskunst en harmonieuze bewegingsleer waarbij men oefent in coördinatie van geest en lichaam.

Lichaam en geest worden gezuiverd en herbrond door te werken met de grote adem, het verlaagde zwaartepunt en de innerlijke uitstraling. De houding verbetert en het zelfvertrouwen wordt ondersteund.

Bovendien leert men een intelligent en vredelievend systeem van zelfverdediging en verwerft men vrede in het hart.

In het oude Japan was het zwaard een veelvoorkomend wapen om verschillen uit te vechten. Over de eeuwen heen werd deze gevechtstechniek verfijnd om op heden een Martial Art te zijn.

Aikido technieken vinden hierin hun oorsprong terug, daarom wordt gebruik gemaakt van houten wapens zoals boken (houten zwaard) en jo (wapenstok). Hieruit zijn ook vele technieken ontstaan die ook zonder wapens gebruikt kunnen worden.

De kenmerkende beweging van Aikido ontstaat door de defensieve houding van de beoefenaar die de energie van de aanvaller zal gebruiken om hem onder controle te krijgen.

Tijdens middagsport konden de leerlingen zich inschrijven voor deze initiatie. Er werden technieken aangeleerd voor zelfverdediging. Het was een leerrijke ervaring!

Met dank aan instructeur Jeroen Hoegaerts & kengyudojo.

Meer foto’s kan je terugvinden in ons fotoalbum via deze link.

1ste leerjaar
Katleen Beda

Hij komt, hij komt…

Deze week kijken we uit naar de komst van Sinterklaas. Volgende week zijn er tal van verrassingen op komst. Vandaag piepten we door het sleutelgat

Lees meer »
4de leerjaar
Katleen Beda

Pompoensoep

Het vierde leerjaar heeft pompoensoep gemaakt 😋 Lekkere foto’s vind je via deze link.

Lees meer »

Spiegeltjes van talent

‘Ge zijt wie ge zijt…’ Iedereen is anders, maar dat is juist oké! Het talent of de talenten van iedere leerling brengt kleur en creativiteit

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 4

Lieve lezers aan het thuisfront,   Goed uitgeslapen, lekker ontbeten en blij gemutst vertrokken we naar de Hoge Venen in plaats van de Venen van Malchamps.  

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 3

Na een rustige nacht en een stevig ontbijt, vertrokken we direct richting stad Spa. We  vertrokken onder een stralend zonnetje naar het Wasmuseum. Onder een

Lees meer »