Middagsport – Van Aikido tot Zen

Aikido is een traditionele Japanse krijgskunst en harmonieuze bewegingsleer waarbij men oefent in coördinatie van geest en lichaam.

Lichaam en geest worden gezuiverd en herbrond door te werken met de grote adem, het verlaagde zwaartepunt en de innerlijke uitstraling. De houding verbetert en het zelfvertrouwen wordt ondersteund.

Bovendien leert men een intelligent en vredelievend systeem van zelfverdediging en verwerft men vrede in het hart.

In het oude Japan was het zwaard een veelvoorkomend wapen om verschillen uit te vechten. Over de eeuwen heen werd deze gevechtstechniek verfijnd om op heden een Martial Art te zijn.

Aikido technieken vinden hierin hun oorsprong terug, daarom wordt gebruik gemaakt van houten wapens zoals boken (houten zwaard) en jo (wapenstok). Hieruit zijn ook vele technieken ontstaan die ook zonder wapens gebruikt kunnen worden.

De kenmerkende beweging van Aikido ontstaat door de defensieve houding van de beoefenaar die de energie van de aanvaller zal gebruiken om hem onder controle te krijgen.

Tijdens middagsport konden de leerlingen zich inschrijven voor deze initiatie. Er werden technieken aangeleerd voor zelfverdediging. Het was een leerrijke ervaring!

Met dank aan instructeur Jeroen Hoegaerts & kengyudojo.

Meer foto’s kan je terugvinden in ons fotoalbum via deze link.

algemeen
Katleen Beda

Gedichtenweb

Op donderdag 26 januari konden onze kinderen genieten van een stukje poëzie in ons gedichtenweb. Wat is jouw favoriet gedichtje?

Lees meer »
1ste leerjaar
Eva Dierick

Letterfeest in 1a

Vandaag was het feest in 1a omdat de leerlingen alle letters kennen. De leerlingen kregen een letterdiploma, gingen op letterzoektocht in de klas, zongen een

Lees meer »
3de leerjaar
Els Van Duyse

Sportdag in het derde leerjaar

Op dinsdag 17 januari had het derde leerjaar een leuke BAM-sportdag in sporthal ‘Molenberg’ in De Klinge. BAM-sportdag? Dit wil zeggen: Beweeg Anders en Meer!

Lees meer »
algemeen
Kevin Lossie

Sponsorloop

Op dinsdag 20 december vond de sponsorloop plaats ten voordele van De Warmste Week. De leerlingenraad nam het voortouw om deze activiteit te organiseren. De

Lees meer »