Met het vierde leerjaar naar de brandweer!

In ons tweede thema van WOUW, ‘Voel je wel in je vel’, leerden de kinderen heel wat nieuws over het menselijk lichaam. Een klein deeltje handelde toen ook over brandveiligheid en hoe we brandwonden kunnen voorkomen en verzorgen. Eindelijk, na opnieuw heel wat coronaperikelen, werden de kinderen van het vierde leerjaar op donderdagnamiddag 24 maart in de brandweerkazerne van Sint-Gillis-Waas verwacht. Een team van 3 brandweerlieden en 1 ambulancier stond klaar om ons te verwelkomen. Eerst werd de klas in de vergaderruimte verwacht voor een leergesprekje en een quizje. Dat ze tijdens de lessen in de klas heel aandachtig hadden meegewerkt, werd voor de brandweermannen al heel snel duidelijk. De hele klasgroep behaalde een schitterend resultaat. Vervolgens werden de kinderen in vier groepen verdeeld: kegels wegspuiten met een brandweerslang, met de ladderwagen mee omhoog, een studie van alle soorten wagens en hun inhoud en als vierde activiteit een kijkje nemen in de ambulance. Vooral de draagberrie wekte de nodige interesse. Het werd nog even spannend toen plots het alarm weerklonk. In een mum van tijd arriveerden enkele brandweerlui en in minder dan 4 minuten vertrok één van de brandweerwagens. Gelukkig konden onze activiteiten grotendeels verdergezet worden. De brandweerlieden trakteerden de kinderen tenslotte op een welgekomen frisdrankje. Het werd een lange, boeiende les die de kinderen zeker nog een tijdje zal bijblijven. 
Al dat moois kan je over enkele dagen bewonderen in ons fotoalbum

algemeen
Katleen Beda

Gedichtenweb

Op donderdag 26 januari konden onze kinderen genieten van een stukje poëzie in ons gedichtenweb. Wat is jouw favoriet gedichtje?

Lees meer »
1ste leerjaar
Eva Dierick

Letterfeest in 1a

Vandaag was het feest in 1a omdat de leerlingen alle letters kennen. De leerlingen kregen een letterdiploma, gingen op letterzoektocht in de klas, zongen een

Lees meer »
3de leerjaar
Els Van Duyse

Sportdag in het derde leerjaar

Op dinsdag 17 januari had het derde leerjaar een leuke BAM-sportdag in sporthal ‘Molenberg’ in De Klinge. BAM-sportdag? Dit wil zeggen: Beweeg Anders en Meer!

Lees meer »
algemeen
Kevin Lossie

Sponsorloop

Op dinsdag 20 december vond de sponsorloop plaats ten voordele van De Warmste Week. De leerlingenraad nam het voortouw om deze activiteit te organiseren. De

Lees meer »