Het vierde leerjaar op bezoek in de brandweerkazerne!

In ons tweede thema van WOUW, ‘Voel je wel in je vel’, leerden de kinderen heel wat nieuws over het menselijk lichaam. Een klein deeltje handelde toen ook over brandveiligheid en hoe we brandwonden kunnen voorkomen en verzorgen.

Op maandag 6 maart was dan het moment aangebroken om ook eens een kijkje te gaan nemen in de brandweerkazerne van Sint-Gillis-Waas. Tijdens deze schoolweek nodigt het brandweerteam alle vierdeklassers van onze gemeente uit voor een bezoek. De klas van juf Nady werd in de voormiddag verwacht, 4b in de namiddag.

Een team van 4 brandweerlieden en 1 ambulancier stond klaar om ons te verwelkomen. Eerst werd de klas in twee groepen verdeeld. Groep 1 werd in de vergaderruimte verwacht voor een leergesprekje en een quizje. Dat ze tijdens de les in de klas heel aandachtig hadden meegewerkt, werd voor de brandweermannen al heel snel duidelijk. De hele klasgroep behaalde een schitterend resultaat. Groep 2 verkende ondertussen samen met twee andere brandweerlieden het wagenpark en alle bijhorende materialen. Daarna werd het spannend: met een heuse brandslang kegels wegspuiten en met de ladderwagen mee omhoog. Te gek gewoon!
De brandweerlieden trakteerden de kinderen tussendoor op een welgekomen frisdrankje. Daarna wisselden de activiteiten. Jammer wel dat we geen kijkje konden nemen in de ambulance, want die werd tijdens ons bezoek opgeroepen.  

Het werd een lange, boeiende les die de kinderen zeker nog een tijdje zal bijblijven. 
Al dat moois kan je bewonderen in ons fotoalbum!

1ste leerjaar
Katleen Beda

Hij komt, hij komt…

Deze week kijken we uit naar de komst van Sinterklaas. Volgende week zijn er tal van verrassingen op komst. Vandaag piepten we door het sleutelgat

Lees meer »
4de leerjaar
Katleen Beda

Pompoensoep

Het vierde leerjaar heeft pompoensoep gemaakt 😋 Lekkere foto’s vind je via deze link.

Lees meer »

Spiegeltjes van talent

‘Ge zijt wie ge zijt…’ Iedereen is anders, maar dat is juist oké! Het talent of de talenten van iedere leerling brengt kleur en creativiteit

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 4

Lieve lezers aan het thuisfront,   Goed uitgeslapen, lekker ontbeten en blij gemutst vertrokken we naar de Hoge Venen in plaats van de Venen van Malchamps.  

Lees meer »
6de leerjaar
Katleen Beda

Bosklassen dag 3

Na een rustige nacht en een stevig ontbijt, vertrokken we direct richting stad Spa. We  vertrokken onder een stralend zonnetje naar het Wasmuseum. Onder een

Lees meer »