Het vierde leerjaar op bezoek in de brandweerkazerne!

In ons tweede thema van WOUW, ‘Voel je wel in je vel’, leerden de kinderen heel wat nieuws over het menselijk lichaam. Een klein deeltje handelde toen ook over brandveiligheid en hoe we brandwonden kunnen voorkomen en verzorgen.

Op maandag 6 maart was dan het moment aangebroken om ook eens een kijkje te gaan nemen in de brandweerkazerne van Sint-Gillis-Waas. Tijdens deze schoolweek nodigt het brandweerteam alle vierdeklassers van onze gemeente uit voor een bezoek. De klas van juf Nady werd in de voormiddag verwacht, 4b in de namiddag.

Een team van 4 brandweerlieden en 1 ambulancier stond klaar om ons te verwelkomen. Eerst werd de klas in twee groepen verdeeld. Groep 1 werd in de vergaderruimte verwacht voor een leergesprekje en een quizje. Dat ze tijdens de les in de klas heel aandachtig hadden meegewerkt, werd voor de brandweermannen al heel snel duidelijk. De hele klasgroep behaalde een schitterend resultaat. Groep 2 verkende ondertussen samen met twee andere brandweerlieden het wagenpark en alle bijhorende materialen. Daarna werd het spannend: met een heuse brandslang kegels wegspuiten en met de ladderwagen mee omhoog. Te gek gewoon!
De brandweerlieden trakteerden de kinderen tussendoor op een welgekomen frisdrankje. Daarna wisselden de activiteiten. Jammer wel dat we geen kijkje konden nemen in de ambulance, want die werd tijdens ons bezoek opgeroepen.  

Het werd een lange, boeiende les die de kinderen zeker nog een tijdje zal bijblijven. 
Al dat moois kan je bewonderen in ons fotoalbum!

1ste leerjaar
Eva Dierick

Fantasiefiguren

De kinderen van 1a gingen aan de slag met papier maché. Aan de hand van een boek maakten we kennis met verschillende fantasiefiguren. We fantaseerden

Lees meer »
3de leerjaar
Christophe Goris

Middagsport: initiatie badminton

Onze deelnemers van de 2e en 3e graad mochten proeven van badminton. Een dikke pluim voor Marc en Marc van ‘omnisport Sint-Gillis-Waas’ (Gezinssport Vlaanderen) voor

Lees meer »
5de leerjaar
Katleen Beda

Carnaval…

Daar horen gekke brillen bij. Het vijfde leerjaar maakt ze zelf. Meer foto’s in ons fotoalbum.

Lees meer »