‘Alles met de bal’ – sportnamiddag voor het vierde leerjaar!

Als het kriebelt, moet je sporten! Voor de kinderen van het vierde leerjaar stond er een sportieve namiddag op het programma op maandag 15 januari.
In sporthal De Gavers in Sint-Gillis-Waas werden we verwacht om 12.45.

In het eerste gebied stond een heuse ballenmarkt op het programma. Hier waren de kinderen dikwijls alleen aan het werk met het aangeboden materiaal. Zeker een 15-tal ballenspelen kregen de kinderen hier aangeboden: zotte Z-bal, mono fling-it, balanceerder, moonhopper, …! Bij heel wat activiteiten werden voor de kinderen onbekende materialen gebruikt. Plezier verzekerd dus!

Vervolgens kwamen we in de tweede ruimte terecht, dat van de ploegspelen! Samen tegen elkaar! Het leukste hier was allicht ‘reuzenbal’! Een bal van één meter hoog is natuurlijk weer eens iets anders. En deze bal in groep met een hoepel opvangen, zorgde uiteraard voor dolle pret.

In het derde en laatste deel kwamen we terecht bij de sportspelen. Hier lag het accent op ‘samen spelen’. Ballenkwartet en korfbal waren de voornaamste sporten die aan bod kwamen. In dit gedeelte mochten de kinderen ook een kleine bal keihard in een goal werpen, waarna de snelheid van de bal werd weergegeven. Bij enkele kinderen overschreed de snelheid zelfs de 40 km/u.

Deze sportieve namiddag  werd georganiseerd door MOEV (vroeger SVS of Stichting Vlaamse Schoolsport). Heel wat studenten van de sportschool leidden op enthousiaste wijze de activiteiten.
Rond 15.15 keerden we dan ook tevreden en duidelijk vermoeid schoolwaarts. Opnieuw konden we rekenen op heel wat bereidwillige ouders en grootouders om ons heen en weer te brengen. Wat een luxe! Een woordje van dank is dan ook echt op z’n plaats hier.

Je kan al die sportieve atleten bewonderen in ons fotoalbum!

1ste leerjaar
Katleen Beda

Hij kwam…

Vorige week was het de week van Sinterklaas. Rommelpiet kwam op bezoek en rommelde heel onze klas overhoop. We werden verwend met mokjes en een

Lees meer »
1ste leerjaar
Katleen Beda

Hij komt, hij komt…

Deze week kijken we uit naar de komst van Sinterklaas. Volgende week zijn er tal van verrassingen op komst. Vandaag piepten we door het sleutelgat

Lees meer »