GLS De Zandloper

Sint-Gillis-Waas

Klassen

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Zero afval - Op zoek met MOS naar zwerfvuil!

Geplaatst door op in Algemeen
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 232
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Zwerfvuil? Gelukkig valt dat op onze speelplaats best mee. Met de afvalgrijpertjes die we van MIWA mochten houden na onze opkuisactie van enkele schooljaren geleden wordt het weinige afval dat rondslingert op de speelplaats netjes door de MOS-kinderen op donderdag opgeruimd.
Donderdag 21 november! De tweede ‘GoodPlanetactie - Zero afval' van dit schooljaar staat op het programma. Na ‘Eet lokaal’ in oktober  
We verzamelden om 12.40 in het vierde leerjaar waar het materiaal werd uitgedeeld. Van Mooimakers.be hadden we vorig schooljaar heel wat materialen gekregen. Zo waren er voor iedereen aangepaste werkhandschoenen en een fluohesje. Verder was er een zwerfvuilgrijpertje voor elk kind. De banner die we daarbij kregen, hangt nog steeds aan het fietsenrek, zo blijven we reclame maken voor een afvalvrije schoolomgeving. Eerst kwam de parking aan de beurt. Het was vanaf maart geleden, maar de kinderen hadden hier meteen veel werk. De vuilniszakken geraakten dus al goed gevuld. 
Met z'n allen wandelden we vervolgens richting AB en Vosdreef. Ook hier verdween het zwerfvuil in onze vuilniszakken. Nadien ging de zoektocht verder richting Klapdorp. Op het einde was het nog even haasten om toch nog tijdig in de klas te zijn voor de volgende les. Op het einde waren onze vuilniszakken flink gevuld.

Na schooltijd, om 15.45, stelden de kinderen van de Tinne Tanne Toneelclub o.l.v. juf Bibiane deze tweede actiedag van GoodPlanet op ludieke wijze voor aan de schoolpoort.

Een hartelijke dank aan alle knappe MOS-leden die ijverig hielpen zoeken en er voor zorgden dat onze schoolomgeving er weer heel wat properder bijligt. Tevens een woordje van dank aan de leden van de TTT-club voor hun creatieve inbreng
In ons fotoalbum vind je nog enkele mooie actiefoto’s!

 

0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Oudercomité

Oudercomité

 

 

 
 
 

Oefentoetsen Mundo

 

 

Moev

 

 
 

Jarigen Van De Maand

Oudercomité

Bingel

Bingel

 

Verkeer op school

 

 

Talent in de kijker

 

Kweetet

Ferm