GLS De Zandloper

Sint-Gillis-Waas

Klassen

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen

Bos2daagse!

Geplaatst door op in Leerjaar 4
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 351
 • 0 reacties
 • Abonneer op updates
 • Afdrukken

Dagen voor het vertrek kon je al voelen dat de zenuwen gespannen stonden. Met 4a en 4b op bostweedaagse! Het beloofde een leuke ervaring te worden. De dagen konden niet snel genoeg vooruitgaan. 

Eindelijk brak de dag dan toch aan. Donderdagochtend rond 9 uur arriveerden de 32 vierdeklassers één voor één aan de Zeveling, nieuwsgierig naar wat die twee dagen zouden brengen. Nadat het bed in orde was gebracht (gelukkig waren er heel wat helpende handen) en afscheid werd genomen van de ouders of grootouders, konden we echt aan deze twee uitzonderlijke dagen beginnen. Het programma stond bol van leuke en avontuurlijke activiteiten. Tijd voor verveling was er echt niet bij. Gelukkig maar! 

In de voormiddag werd een exploratietocht ondernomen. Soorten bomen en planten en allerlei herfstfenomenen werden onder de loep genomen. Tussendoor werden salto's en andere gekke sprongen in een berg bladeren gemaakt. Onderweg werd alle opgedane informatie neergepend in een bundeltje. Hierbij werd er druk overlegd in groep. Verschillende herfstbladeren werden verzameld en kregen een plaatsje tussen de bladen van een tijdschrift.
In de namiddag werden de kinderen in 8 groepjes verdeeld en erop uitgestuurd met een fotozoektocht. Als de weg correct werd gevolgd, zou een geheime code gevonden moeten worden. Met een klein beetje hulp van juf Mieke of meester Paul lukte het bijna alle groepen de geheime code te ontcijferen. Onderweg werd ook even halt gehouden voor een heerlijk tussendoortje. Ook dat hoort er natuurlijk bij. Daar zorgde onze kok Bastiaan voor. In het kampenbos werden ook enkele prachtige kunstwerken met natuurlijk materiaal vervaardigd. Gelukkig scheen de zon naar hartelust en was er deze eerste dag geen spatje regen te bekennen. De dag vloog voorbij en voor je het wel en goed besefte, zaten we samen rond het kampvuur liedjes te zingen. Samen met mevrouw directeur en haar zoontje Rune werd het een heel sfeervol eind van een geweldige dag! Bedtijd! En dat iedereen gelukzalig moe was kon je merken aan de korte tijd waarin iedereen insliep.

Dag 2 startte met een boscluedo, een detectivespel dus. Ook vandaag weer volop zon! Door kaartjes van bosbewoners en -voorwerpen te zoeken, konden de kinderen trachtten uit te zoeken wie de boswachter had ontvoerd in het bos. Katrijn Konijn bleek het booswicht te zijn. Wie had dat gedacht? Na de middag volgde een grondstoffenmemory. Door opdrachten correct uit te voeren, konden memorykaartjes worden verkregen. Bedoeling van het spel was om zoveel mogelijk paartjes te maken binnen de voorziene tijd. Na het spel kropen veel kinderen nog in een prachtige klimboom om vervolgens samen liedjes te zingen. Die boom werd door hen dan ook toepasselijk omgedoopt tot ‘muziekboom’.

Maar mooie liedjes blijven niet duren en om 4 uur in de namiddag was het moment aangebroken om afscheid te nemen van elkaar en weer huiswaarts te keren. 't Was een meer dan geslaagd bosavontuur. 


In ons fotoalbum kan je heel wat fotomateriaal bewonderen en ontdekken hoe fijn het wel geweest is!

 

0
Reageren uitgeschakeld door auteur.

Oudercomité

Oudercomité

 

 

 
 
 

Oefentoetsen Mundo

 

 

Moev

 

 
 

Jarigen Van De Maand

Oudercomité

Bingel

Bingel

 

Verkeer op school

 

 

Talent in de kijker

 

Kweetet

Ferm