GLS De Zandloper

Sint-Gillis-Waas

Pedagogische studiedag (geen school voor de leerlingen)

27.02.2019 - 08:30 uur

Resterende tijdCountdown
afgelopen
 • Le voyage de Fanny

  Nee, juf Fanny is tijdens de Franse les niet op reis vertrokken... Le voyage de Fanny was de titel van de film die de leerlingen bijwoonden op 8 februari in de schouwburg van Sint-Niklaas.&nbs ...

  0
 • Bezoek KA Beveren

  Op 7 februari werden de leerlingen van het zesde leerjaar verwacht te Beveren voor een bezoek aan het KA. Samen met nog zo'n 400 leerlingen konden ze even proeven van het secundair onderwijs. De ee ...

  0
 • Update voetbaltornooi 3e graad

  Hierbij de uitslagen van de reeds gespeelde wedstrijden en de verdere planning! 3egraad_1819_20190215-174843_1.pdf ...

  0
 • Appelsientjeskermis

  Traditiegetrouw vierden wij op 25 januari appelsientjeskermis. Bedankt juf Bibiane voor een stukje geschiedenis, bedankt oudercomité voor de heerlijke sinaasappelen! ...

  0
 • b2ap3_thumbnail_120190124_153845.jpg

  Op bezoek in het rusthuis

  Voor gedichtendag ging 6a op bezoek in WZC Sint-Jozef, het plaatselijke rusthuis. Ter plaatse verdeelden we ons in 2 groepjes. Ons groepje ging beneden in een zaal binnen waar er al veel bejaar ...

  0
 • Alles met de bal!

    Als het kriebelt, moet je sporten! Voor de kinderen van het vierde leerjaar stond er een sportieve namiddag op het programma op dinsdag 22 januari. De autorit naar Sint- Gillis-Waas ve ...

  0
 • Bloemschikken op school!

  De laatste woensdag van december heeft het 3de leerjaar hun groene vingers laten zien. Ze maakten samen met creatieve mama's, papa's, zussen, oma's en opa's een mooi kerststuk.   D ...

  0
 • Alles met de bal

  Op dinsdag 22 januari trokken we met het 3de leerjaar naar De Gavers in Sint-Gillis-Waas. Dankzij een doorschuifsysteem konden de kinderen kennismaken met verschillende balspelen. Wat was dit e ...

  0
 • Sneeuw op school!

  De eerste sneeuwvlokjes van 2019 zorgden voor enthousiaste kinderen! Hier en daar konden we prachtige sneeuwpoppen bespeuren op onze sneeuwwitte speelplaats, benieuwd wie vandaag zijn/haar wo ...

  0
 • Schaatsen met de klas

  Naar jaarlijkse gewoonte trok het zesde leerjaar ook in 2019 naar de ijspiste op de Grote Markt van Sint-Niklaas.  Om 13u werden we daar verwacht en dat bleek bij aanvang een mooi startuur. ...

  0
Bekijk Meer Blogs

Klassen

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen
Laatste artikelen

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Nee, juf Fanny is tijdens de Franse les niet op reis vertrokken...

Le voyage de Fanny was de titel van de film die de leerlingen bijwoonden op 8 februari in de schouwburg van Sint-Niklaas. 

Tijdens het verhaal werden we meegenomen in de belevenissen van enkele Joodse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij zaten ondergedoken op geheime locaties, maar moesten vaak verhuizen doordat ze verraden werden. Op een dag moesten de kinderen alleen op pad... De groep viel even uiteen, maar de vriendschap tussen de kinderen overwon toch... Spannende momenten werden afgewisseld met emotionele beelden. Uiteindelijk bereikten de kinderen de grens met Zwitserland en waren ze veilig.
 

Een fijne film, gebaseerd op waargebeurde feiten!

Hits: 3
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Op 7 februari werden de leerlingen van het zesde leerjaar verwacht te Beveren voor een bezoek aan het KA. Samen met nog zo'n 400 leerlingen konden ze even proeven van het secundair onderwijs. De eerste stappen richting het middelbaar onderwijs worden gezet!
Op voorhand gaven de leerlingen al hun keuzelessen door aan de klastitularis en op basis daarvan werden ze in groepjes verdeeld. Ze maakten kennis met enkele theoretische vakken zoals Latijn, Wiskunde, Economie of STEM. Daarnaast konden ze ook voor enkele toepassingsgerichte vakken kiezen. Hierbij scoorde voetbal vrij hoog, maar ook koken en algemene sport kende heel wat bijval. Als lunch werd een smos aangeboden!
Een vrij leerrijke dag om de kinderen een beeld te geven van de secundaire school. Binnenkort staan nog enkele andere bezoekjes dichter bij huis ook op het programma!

Hits: 2
0

Geplaatst door op in Sport op school

Hierbij de uitslagen van de reeds gespeelde wedstrijden en de verdere planning!

3egraad_1819_20190215-174843_1.pdf

Hits: 0
0

Geplaatst door op in Algemeen

Traditiegetrouw vierden wij op 25 januari appelsientjeskermis.
Bedankt juf Bibiane voor een stukje geschiedenis, bedankt oudercomité voor de heerlijke sinaasappelen!

Hits: 27
0

Geplaatst door op in Algemeen

Voor gedichtendag ging 6a op bezoek in WZC Sint-Jozef, het plaatselijke rusthuis.

Ter plaatse verdeelden we ons in 2 groepjes. Ons groepje ging beneden in een zaal binnen waar er al veel bejaarden ons zaten op te wachten. Iedereen was heel vriendelijk en enthousiast en de leerlingen lazen vol overgave hun gedicht voor. Enkele kranige bewoners bleken nog gedichten vanbuiten te kennen van vroeger en droegen deze graag op. Er was zelfs een mevrouw van 97 jaar bij! We hadden nog wat tijd, zo konden we nog enkele liedjes zingen. Iedereen zong mee, het was superfijn! We kregen ook een lekker drankje en knabbeltje want we hadden er dorst van gekregen!

Daarna wisselden de groepjes en mochten we naar boven bij een nieuwe groep om ook daar ons beste beentje voor te zetten.

Het was een zeer geslaagde uitstap en we waren maar net op tijd terug op school.

 

b2ap3_thumbnail_120190124_153845.jpgb2ap3_thumbnail_20190124_153854.jpg

b2ap3_thumbnail_20190124_153853.jpgb2ap3_thumbnail_20190124_153836.jpgb2ap3_thumbnail_20190124_153430.jpgb2ap3_thumbnail_20190124_153229.jpgb2ap3_thumbnail_20190124_152957.jpgb2ap3_thumbnail_20190124_152957.jpg

Hits: 22
0

Geplaatst door op in Leerjaar 4

 

Als het kriebelt, moet je sporten! Voor de kinderen van het vierde leerjaar stond er een sportieve namiddag op het programma op dinsdag 22 januari.
De autorit naar Sint- Gillis-Waas verliep eerder ongewoon. Daar zorgde de eerste sneeuw van 2019 wel voor. Gelukkig kwamen we zonder kleerscheuren tijdig aan in sporthal  De Gavers. De kinderen kregen meteen een herkenningssticker opgekleefd. Onze vierdeklassers werden onderverdeeld in twee groepen. De sporthal was verdeeld in drie delen.
Eerst belandden we in het eerste gebied waar een heuse ballenmarkt op het programma stond. Hier waren de kinderen meestal alleen aan het werk met het aangeboden materiaal. Zeker een 15-tal ballenspelen kregen de kinderen hier aangeboden: zotte Z-bal, vurige scooper, mono fling-it, balanceerder, moonhopper, …! Bij heel wat activiteiten werden voor de kinderen onbekende materialen gebruikt. Plezier verzekerd!
Tussendoor waren er korte pauzemomentjes! Even uitblazen en wat tijd om iets te drinken, te eten of wat bij te babbelen.
Op naar de tweede ruimte: ploegspelen! Samen tegen elkaar! Het leukste hier was allicht ‘reuzenbal’! Jagerbal met een bal van één meter hoog is natuurlijk weer eens iets anders. En deze bal liggend op de grond met de voeten in de lucht houden zorgde uiteraard voor dolle pret.
In het derde en laatste deel  kwamen we terecht bij de sportspelen. Hier lag het accent op ‘samen spelen’. Volleybal, korfbal en unihockey waren de voornaamste sporten die aan bod kwamen.
Deze sportieve namiddag  werd georganiseerd door MOEV (vroeger SVS of Stichting Vlaamse Schoolsport). Heel wat studenten van de sportschool leidden op enthousiaste wijze de activiteiten.
Rond 15:25 keerden we dan ook tevreden en duidelijk vermoeid schoolwaarts. Opnieuw konden we rekenen op heel wat bereidwillige ouders en grootouders om ons heen en weer te brengen. Wat een luxe! Een woordje van dank is dan ook echt op z’n plaats hier.

In ons fotoalbum kan je al die knappe atleten bewonderen!

Hits: 20
0

Geplaatst door op in Leerjaar 3

De laatste woensdag van december heeft het 3de leerjaar hun groene vingers laten zien.

Ze maakten samen met creatieve mama's, papa's, zussen, oma's en opa's een mooi kerststuk.

 

De foto's kan je hier terugvinden.

Hits: 29
0

Geplaatst door op in Leerjaar 3

Op dinsdag 22 januari trokken we met het 3de leerjaar naar De Gavers in Sint-Gillis-Waas.
Dankzij een doorschuifsysteem konden de kinderen kennismaken met verschillende balspelen.
Wat was dit een fijne ervaring!

 

Foto's kan je hier terugvinden.

Hits: 29
0

Geplaatst door op in Algemeen

De eerste sneeuwvlokjes van 2019 zorgden voor enthousiaste kinderen!
Hier en daar konden we prachtige sneeuwpoppen bespeuren op onze sneeuwwitte speelplaats,

benieuwd wie vandaag zijn/haar wortels niet heeft opgegeten :-) 

 

b2ap3_thumbnail_IMG_2844.jpgb2ap3_thumbnail_IMG_2846.jpg

Hits: 34
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Naar jaarlijkse gewoonte trok het zesde leerjaar ook in 2019 naar de ijspiste op de Grote Markt van Sint-Niklaas. 
Om 13u werden we daar verwacht en dat bleek bij aanvang een mooi startuur. Op dat moment waren 3 schaatsers aanwezig... Toen we onze schaatsen aan hadden gedaan, kwam er helaas nog wel wat volk bij. Niet getreurd, er was nog ruimte genoeg om, liefst rond de plas water aan de zijkant, onze kunsten te tonen. Met vallen en opstaan (de ene al wat meer dan de andere) konden we genieten van dit avontuur. Er zaten ook wel wat leerlingen bij die al heel wat in hun mars hadden! Zonder kleerscheuren, maar sommigen wel met een nattere broek, keerden we terug huiswaarts. 

Hits: 31
0

Geplaatst door op in Algemeen

Voor de kerstvakantie nam onze school deel aan De Warmste Week. Er werden toen veel koekjes gekocht en ook het aanvragen van liedjes was een succes. Het eindbedrag van onze actie staat nu op 464 euro. We steunen hiermee de Koninklijke Belgische vereniging voor reumatologie. De ketnetwrappers stuurden ons dan ook een bedankkaartje voor alle inspanningen (en centjes) die werden geleverd. Als u hier klink, kunt u ook nog een bedankfilmpje bekijken. Zeker doen!

b2ap3_thumbnail_ketnetkoekenbak-bedankt.JPG

Hits: 19
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

In het vorig blogbericht hadden we het nog over de terugkomdag van 21 oud-leerlingen. Dit was niet de enige activiteit die we beleefden in de laatste week van 2018. 

Zo kregen we op donderdag bezoek van de papa van Anne-Line. In ons huidig thema van Wero zijn we bezig over het menselijk lichaam. Meer bepaald gaat het over ons ademhalings- en spijsverteringsstelsel, onze spieren, ons skelet en onze zintuigen. Theo kwam ons, via een powerpoint en een model van een hart, wat meer uitleg geven over de werking van onze hartspier. Dit was zeer verrijkend en aanvullend bij onze leerstof!

In de namiddag namen juf Mieke en juf Nady de leerlingen mee naar het GTI te Beveren. Net zoals in het vijfde leerjaar kregen de kinderen daar de kans om kennis te maken met techniek, niet enkel met de handen, maar ook met het hoofd. Zo leerden de kinderen over isolatie, konden ze proeven van programmeren en maakten ze een fotohouder.

Op de laatste dag voor de vakantie stond er niet veel meer gepland. Zo konden de kinderen een spel spelen of naar een film kijken in de voormiddag (bij de andere klassen werd dit in de namiddag ingepland). Wij werden na ons middagmaal evenwel verwacht in Odisee, de school waar je kan studeren voor leerkracht. Daar kwam Technopolis langs en wij mochten een show bijwonen. Er werden enkele proefjes getoond met bijhorende uitleg. Dé proef van de namiddag werd uiteraard bewaard tot het laatste. Een plastic fles met stikstof werd in een ton gelegd... Dat was een serieuze knaller! Don't try this at home! 

En zo werd 2018 afgesloten in stijl. Tijd om de batterijen terug op te laden, nieuwjaarsbrieven voor te lezen en een centje te krijgen.
Fijne feesten iedereen en tot in 2019!  

Hits: 40
0

Geplaatst door op in Sport op school

Omwille van de televisierechten en het uitzenden van enkele wedstrijden zat afgelopen week de kalendercommissie samen om zich te buigen over de planning van de WK-wedstrijden.

Hierbij de aanpassing van de kalender.  3egraad_1819_20181225-093218_1.pdf

Hits: 26
0

Geplaatst door op in Algemeen
Hits: 31
0

Geplaatst door op in Algemeen

De voorbije week hebben we op school koekjes/cake verkocht voor het goede doel. Ook werden en heel veel liedjes aangevraagd. 

Dus:

- een dikke dankjewel voor alle bakkers!! (het waren heerlijke koekjes en cakes!! en véél!! en (bijna) alles verkocht!!)
- een welgmeende merci voor alle kopers van koekjes en cake!! (mmm, lekker!)
- een verdiend applaus voor alle sponsors van liedjes!! (lalala...!)
 
Dit alles samen heeft in totaal € 461,55 opgebracht!!
 
Dit bedrag gaat integraal naar de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie.
b2ap3_thumbnail_20181218_131749_resized.jpg   b2ap3_thumbnail_20181218_131726_resized.jpg  b2ap3_thumbnail_20181218_131719_resized.jpgb2ap3_thumbnail_banner_warmste-week-2018.jpg
 
Hits: 25
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Op woensdag 19 december kwamen enkele oud-leerlingen langs die momenteel in het 1e middelbaar zitten. Het is te zeggen... Maar liefst 21 oud-leerlingen stonden aan onze schoolpoort met hun boeken...
Het was een fijn weerzien en ze stellen het allemaal wel!
Onze leerlingen konden heel wat vragen stellen aan deze experten. Zo zijn we begonnen aan de voorbereiding op de overstap naar het secundair onderwijs, naast de vele tips die we tussendoor geven tijdens onze lessen.

Hits: 280
0

Geplaatst door op in Sport op school

Onze berichtgeving kwam iets later op gang, maar het ontslag van Hein was voor de journalisten belangrijker dan ons WK-tornooi... Een schande... smiley

Aangezien de eerste wedstrijden al door bepaalde omstandigheden werden verplaatst, zijn ook de volgende wedstrijden niet de eerstvolgende van de kalender. Een nieuwe update volgt na de kerstvakantie. Ook nu kampten heel wat landen met spelersproblemen... Desbetreffende spelers kampten met lichte kwetsuren en de clubs gaven geen toelating om te spelen op het WK...

De wedstrijden die wel werden gespeeld, waren echte verwenpartijen voor de supporters die vele doelpunten wilden zien.

Zo eindigde Portugal - Kroatië op 6-0. Cristiano Ronaldo was in bloedvorm die dag, terwijl Modric niet bij machte was om het spel van de Portugezen te doorbreken.

Iets spannender was de wedstrijd Argentinië - Democratische Republiek Congo. De uitslag van 4-2 laat een makkelijke wedstrijd uitschijnen voor Messi en co, maar het spelverloop zag er toch anders uit... Het ging goed op en neer, tot de fysieke kracht van de Argentijnen boven kwam drijven.

Op 20 december stond de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. Het was wederom de beurt aan de Democratische Republiek Congo. Zij keken met schrik de nummer 1 op de wereldranglijst, België, in de ogen. Het spel van de Rode Duivels was frivool en de mooie combinaties zorgden ervoor dat de toeschouwers verwend werden met veel doelpunten. Uitslag: 0-11.

Hits: 26
0

Ook onze school doet mee aan de Ketnetkoekenbak voor 'De Warmste Week'. In samenspraak met de leerlingenraad kozen we als goede doel: Koninklijke Belgische vereniging voor reumatologie. 

Als je hier klikt, kan je het promofilmpje voor onze school bekijken.

 

Maandag en dinsdag worden er op school koekjes/cake (€0.50/stuk) verkocht in elke speeltijd en nog de hele week lang wordt er muziek op de speelplaats gespeeld (€1/lied). Liedjes mogen nog steeds binnengebracht worden.

 

Hits: 34
0

Geplaatst door op in Algemeen

Vrijdag 21  december ’18 organiseren de leerkrachten ’s middags ‘cinema op school’.
Die ochtend krijgen onze leerlingen een kaartje voor een film naar keuze en een krakende versnapering.  In onze zalen zullen veel leuke films draaien zoals Coco, Ferdinand, Niko, FC De Kampioenen 3,… en nog zoveel meer! Bereid u maar al voor op verhalen over vliegende rendieren, kleine gele mannetjes, een pratende stier of trollen die in kartonnen dozen wonen.

De programmatie van komende filmdag kunnen onze kinderen terugvinden aan het raam van de refter.

 

 

 

Hits: 34
0

Geplaatst door op in Leerjaar 5

De leerlingen van 5A en 5B maakten in groepjes een mini-mensen-huis.

Hier werd heel veel plezier aan beleefd...

 

 

 

 

 

 

 

 

Hits: 41
0

Oudercomité

Oudercomité

 

 

 
 
 

Oefentoetsen Mundo

 

 

Jarigen Van De Maand

Oudercomité

Bingel

Bingel

Verkeer op school

Talent in de kijker

Kweetet