GLS De Zandloper

Sint-Gillis-Waas

Klassen

Bijlagen (pdf, doc, ...) kan u voortaan downloaden en bekijken dmv een rechtermuisklik te doen op de bijlage en vervolgens te kiezen voor "Koppeling opslaan als..."

 • Home
  Home Hier vind je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Geeft een lijst weer met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Geeft een lijst met tags weer die zijn gebruikt bij deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Teamblogs
  Teamblogs Vind je favoriete teamblogs hier.
 • Inloggen
Laatste artikelen

Geplaatst door op in Leerjaar 1

Deze week en volgende week geeft meester Dries les in klas 1b, of moeten we zeggen zanger Dries?!

Want zoals je kan zien op de foto's en het filmpje kan hij aardig wat muziek spelen.

Alle leerlingen zongen uit volle borst mee en kregen ook een instrument om te bespelen!

Dus als je je af vroeg waar dinsdag die mooie muziek vandaag kwam ... dat was uit onze klas!

 

https://m.youtube.com/watch?v=nYY6KYssDMw

 

b2ap3_thumbnail_2017-10-10-15.25.12.jpg

b2ap3_thumbnail_2017-10-10-15.25.39.jpg

Hits: 40
0

Geplaatst door op in Leerjaar 1

Het was woensdag feest in de klas!

Wisse werd 6 jaar​. Ze had 3 dozen bij met pakjes: hoedjes, ballonnen en koekjes.

Wisse had zich wel misteld, gelukkig konden wij 'erbij' en 'eraf' doen!

Daarna oefende we al dobbelend 'erbij' en 'eraf'. Voor foto's klik hier.

Hits: 28
0

Geplaatst door op in Leerjaar 5

De leerlingen schrijven zelf een rollenspel dat zich afspeelt in de Romeinse tijd.

Dit rollenspel werd omgezet in een toneelvoorstelling.

Voor foto's klik hier.

 

 

Hits: 28
0

Geplaatst door op in Leerjaar 5

We brachten herfstmateriaal mee en we kregen van de juf een heus stuk klei. Daarmee maakten we leuke trolletjes en andere diertjes. We lieten onze fantasie de vrije loop en... dit zijn de mooie resultaten!

b2ap3_thumbnail_DSC01222_20171006-133312_1.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01216_20171006-133309_1.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01213_20171006-133253_1.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01211_20171006-133244_1.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01194.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01222.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01219.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01218.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01217.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01216.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01213.JPGb2ap3_thumbnail_DSC01211.JPG

Hits: 16
0

Geplaatst door op in Leerjaar 5

Op vrijdag 22 september deden we met onze school mee aan de STRAP-dag.

Op deze dag hebben we met de vijfde leerjaar heel wat activiteiten gedaan. In de voormiddag stond ‘trappen’ op het programma. Zo hebben we op de speelplaats enkele oefeningen gedaan om de fietsvaardigheid te testen: fietsen over enkele hoepels, slalommen tussen kegels, een ring doorgeven terwijl we fietsen… Na de middag zijn we dan gaan ‘stappen’. We maakten een wandeling doorheen het dorp met aandacht voor enkele verkeersborden en het oversteken. We vertrokken met een stralend zonnetje richting ‘Roomanmolen’ waar we een groepsfoto maakten. Maar dat zonnetje werd als snel overschaduwd door enkele regenbuien. We moesten dus even schuilen in het bushokje op ‘Den Dries’. Daarna trokken we verder richting het speelpleintje in de ‘Heuldonk’. Daar maakten we ook een korte stop. Toen vertrokken we terug naar onze school. Na de speeltijd op school pimpten de leerlingen hun fiets met slingers, ballonnetjes, bloemetjes… Er was wel wat creativiteit! Tot slot deden we met de hele school een fietsbelconcert op de speelplaats: Kris de ‘RING’ die heeft een ‘RING’ met een ‘RING’ op zijn ‘RING’ en hij plakt het met zijn kauwgom toe!

b2ap3_thumbnail_DSC00667.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00670.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00672.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00674.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00684.JPGb2ap3_thumbnail_DSC00688.JPG

 

Hits: 63
0

Geplaatst door op in Algemeen
Hits: 59
0

Geplaatst door op in Algemeen

De kinderen en hun leerkrachten van GLS De Zandloper hadden vandaag een levensechte evacuatieoefening!

De brandweer kwam met een rookmachine om een echte brand te simuleren. Al snel ging ons brandalarm af en iedereen begaf zich naar buiten.

b2ap3_thumbnail_1_renamed_6563.jpgb2ap3_thumbnail_2_renamed_22126.jpgb2ap3_thumbnail_7_renamed_27713.jpg

Eenmaal aangekomen op de evacuatieplaats tellen de leerkrachten de leerlingen en worden eventueel vermiste leerlingen doorgegeven aan onze evactuatieverantwoordelijk (vandaag meester Kevin!). Hij stond in direct contact met de luitenant Franckaert, die op zijn beurt zijn brandweerlieden kon inlichten. Maar de directie kon het niet laten, twee stoere leerlingen van het 5de leerjaar kregen de opdracht zich te verstoppen in het gebouw.

 

Zodat onze leerkrachten het ook 'echt' eens konden oefenen en de brandweer de twee leerlingen moesten zoeken in de klaslokalen.

Zij waren al snel teruggevonden, zodat meester Kevin hen kon begeleiden naar de evacuatieplaats.

b2ap3_thumbnail_5_renamed_28692.jpgb2ap3_thumbnail_3_renamed_14335.jpg
De brandweer moest nog even de school rookvrij maken en blussen terwijl de kinderen enthousiast konden toekijken.

b2ap3_thumbnail_6_renamed_4934.jpgb2ap3_thumbnail_11_renamed_9250.jpgb2ap3_thumbnail_10_renamed_22090.jpg

Onze preventieadviseur, medewerkers van dienst onderwijs Sint-Gillis Waas, de directie en onze schepen van onderwijs, Maaike De Rudder waren getuige van deze succesvolle evacuatieoefening!

​​

Hits: 217
0

Geplaatst door op in Leerjaar 6

Op dinsdag 16 mei stonden de OVSG-proeven LO op het programma voor de leerlingen van het zesde leerjaar. Hiervoor verplaatsten we ons met de fiets naar sporthal De Gavers te Sint-Gillis-Waas, waar ook de leerlingen van Het Kompas, GOM, De Bron en De Sterappel verwacht werden. 

In samenwerking met de sportdienst van de gemeente hadden de LO-leerkrachten de proeven reeds opgesteld. Verschillende disciplines werden onder goedkeurend oog uitgevoerd door de kinderen. Enkele opdrachten: 8 minuten lopen (eigen tempo), een sprint uitvoeren van 30 meter na een hindernissenparcours (soort hordenloop), spreidsprong over de bok, parcours afleggen op skeelers, ...

Na het eten van onze boterhammen in de cafetaria daar bij Karel de Mol fietsten we terug naar huis. Onze sportieve dag was nog niet ten einde, want ook ons dansje voor het schoolfeest kon nog wat inoefening gebruiken...

Enkele (gelukte) foto's zijn terug te vinden in het fotoalbum

Meester Kevin 

Hits: 228
0

Geplaatst door op in Leerjaar 4

De lente is alweer een poosje zichtbaar in de natuur. Voor het vierde leerjaar hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen bij een prachtige berm. Hiervoor trokken alle 34 vierdeklassers enthousiast naar de Kruisputwegel. Op onderzoek gaan bij zo'n mooi weer viel natuurlijk erg in de smaak. Heel wat namen van planten en dieren werden ijverig neergepend na bespreking in groepjes: paardenbloemen, paarse dovenetel, kevertjes, spinnetjes, .... niks ontsnapte aan hun speurdersoog. Vooral  de bloempjes van de witte dovenetel zorgden voor heel wat extra (smaak)plezier. Ondertussen werden heel wat kiekjes genomen van fotogenieke kinderen.

Hits: 262
0

Geplaatst door op in Algemeen

De leerlingen van het 5° leerjaar bezochten op dinsdag 28 maart het GTI in Beveren.

Ze maakten kennis met technische en wetenschappelijke vakken. Enkele sfeerbeelden kan je hier vinden.

 

Hits: 242
0

Geplaatst door op in Leerjaar 5

Na de lessen elektriciteit bouwen de leerlingen van het vijfde hun eigen elektro.

Sfeerbeelden kan je hier vinden.

 

Hits: 222
0

Geplaatst door op in Leerjaar 4

Maandag 27 maart en een ongelofelijk mooi weertje. Regenjassen konden met een gerust hart worden thuisgelaten. Een stralende zon van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Ouders en grootouders stonden ons om 9 uur op te wachten aan de schoolpoort. Er waren weerom heel wat bereidwillige chauffeurs die ons heen en weer wilden brengen naar het recreatiedomein De Ster. Alvast hartelijk dank daarvoor.

In de voormiddag stonden twee activiteiten op het programma: hockey en rugby. Twee sporten die technisch gezien niet zo eenvoudig zijn.

Gelukkig werden ze geleid door studenten van de Artevelde Hogeschool die met veel geduld en een gezonde dosis enthousiasme de spelregels duidelijk maakten.

Na een welverdiende picknick trokken de kinderen van 4a het bos in voor een teambuildingsactiviteit. Op de foto's hieronder kan je vaststellen dat het er bij momenten hilarisch, heel plezant dus, aan toe ging. 

Tot slot volgde dan de activiteit waar de kinderen het meest naar uitkeken: mountainbike! 't Werd een geweldige afsluiter van een bijzonder sportieve en aangename sportdag.

 

             

 

  

                                                            

Hits: 327
0

Geplaatst door op in Algemeen

Wat hebben de kinderen er lang naar uitgekeken. In september hadden ze al vernomen dat er ook dit schooljaar zou gelezen worden samen met de kinderen van het eerste leerjaar.

Na Nieuwjaar kwam juf Nady, de zorgjuf wat extra uitleg geven in het vierde leerjaar. Dat vonden de kinderen best wel leuk.

Het spannendste moment moest dan nog komen: 'Wie zou hun leesmaatje worden?'

Ondertussen hebben we al enkele leesbeurten achter de rug. De kinderen van het eerste en vierde leerjaar zijn echt wel in hun nopjes en genieten van het samen lezen. Dat kan je bewonderen in ons fotoalbum.

Hits: 164
0

Geplaatst door op in Leerjaar 5

Na de lessen over elektriciteit maken de leerlingen van het vijfde leerjaar zelf een elektro".

 

b2ap3_thumbnail_DSCN4498.jpg
 
b2ap3_thumbnail_DSCN4499.jpg
 
b2ap3_thumbnail_DSCN4500.jpg
 
b2ap3_thumbnail_DSCN4501.jpg
 
b2ap3_thumbnail_DSCN4502.jpg

 

Hits: 238
0

Geplaatst door op in Leerjaar 4

Poëzie in 4a!

Gedichten schrijven? Voor veel kinderen echt wel een lastige opgave! Hoe begin je daar nu ook weer aan?

Na heel wat geaarzel en getob verschenen er ook dit jaar weer prachtige zinnen op de hagelwitte blaadjes.

Met veel plezier kropen de kinderen weerom in hun 'poëtische' pen.

Sommige kinderen hebben de smaak te pakken en komen geregeld een leuk tekstje schrijven op de computer.

Hieronder staat er heel wat moois te lezen. Geniet maar van dit schrijftalent!

 

 

TIJD

 

De klok tikt door.

De dag gaat sneller

dan ik wil .

Ik zou willen

dat de tijd bevroor.


Tik tak tik

De klok woont

in elk huis.

De klok ziet alles

Bijvoorbeeld: een muis


En nog veel, veel meer!

Je ziet … de klok gaat

helemaal te keer!

 

Margo

 

 

Speeltijd

Ik weet nog hoe het was,

samen in de klas,

bij meester Mattias.

Met een veel te grote boekentas

liepen we in de pas.


Jij hield mijn handje vast.

Jij en ik, wat een mooie tijd.

En nu ik ben je kwijt.


Kom nu maar .

De bel is gegaan.

Nu moeten we spelen

in kastelen.


We waren 16 jaar .

Ik had blond haar,

speelde goed gitaar.

We stalen van elkaar

in dat laatste jaar. 

Ik ben je nu kwijt

Daar waren we niet op voorbereid.

 

Staf Vertommen

 

 

Vliegen


Vliegen vliegen door de lucht,

vogels kijken met een zucht.

Mensen kijken heel verwacht 

Ik land neer, goed en zacht.

 

Vliegen vliegen op en neer,

blaadjes vliegen heen en weer.

Ik vlieg omhoog en weer omlaag

en ook over die hoge haag.

 

Nu vlieg ik al uren

en ik vlieg tot bij de buren

De buurvrouw ziet mij vliegen over de haag!

Oeps … mama houdt niet van hun gezaag.

 

Tess

 

 

Luchtballon

 

Met vele kleurtjes in de lucht,

tussen de wolken met een zucht.

Hopelijk valt hij niet naar beneden,

want dan ben ik niet tevreden.

 

Vlinders fladderen om me heen,

Allemaal te gelijk of één voor één.

De zon lijkt heel dichtbij,

En dat maakt mij blij!

 

Boven is er geen verkeer,

en we genieten van het mooie weer.

En met een rieten mand  er onder

Ja, de ballon is echt een wonder.

 

Boven in een ballon te zijn

dat is pas fijn.

 

Amaryllis

 

 

 

Bericht

 

Bericht bericht

Elke dag hoor ik er een

In bad, als ik sport

Als er eten ligt op mijn bord

Ik krijg overal berichten

waar ik ook ben

maar dat vind ik leuk

want soms is het grappig

en dan lach ik me een breuk

gedaan is mijn gedicht

en weg met dat bericht.

 

Anne-Line

 

 

 

 

 

 

Lezen

 Lezen, lezen, lezen en nog eens lezen.

Ik lees en lees hele dagen door.

Boeken, boeken, boeken ik heb kasten vol boeken.

Er liggen hoeken vol boeken.

 

Het regent letters in plaats van druppels.

Ze vallen op de grond.

Het worden zinnen.

Het vormt een verhaal.

Ik lees het verhaal.

 

Lotte

 

 

WAT DOE IK NU?

                                     

                   O nee    O nee   O nee

Ik krijg zenuwen

Ik heb niet geoefend voor de toets

Wat doe ik nu

                          ?????????                           

Oké, nee!

IK krijg weer zenuwen

Die vraag is moeilijk

Wat moet ik schrijven

Oh nee, een kommagetal

6,4-4,8 euh … ik weet het niet

????????                                         

Wat doe ik nu?

Er zijn al kinderen klaar!

De zenuwen houden niet op.

Wat doe ik nu?

 

Anne-Line

 

 

 

Schilderen

 

schilderen    schilderen

met penseel,

in de kleuren blauw, groen en geel.

Verven, kleuren op een doek,

Op papier of in een boek.

Schilderen, verven met een kwast,

Hou je maar stevig vast!

Want daar vertrekt mijn penseel,

In de kleuren blauw, groen en geel.

 

Amaryllis

 

 

Lieve neus

 

Wie heeft er mijn neus gezien?

Ben hem kwijt sinds half tien .

Ik wilde hem net snuiten

En toen liep ie naar buiten.

 

Waar naar toe? Ik weet het niet!

Hij is weg tot mijn verdriet.

Wie heeft er mijn neus gezien

Ik ben hem kwijt sinds half tien.

 

Hij kan snurken hij kan fluiten.

En er steekt een haar naar buiten .

Hij is dun en erg lang

En gaat graag zijn eigen gang.

 

Wie weet is mijn neus op reis.

En wandelt hij naar Parijs.

Of zou hij naar London zijn

En zou hij daar gevonden zijn.

 

Lieve neus  toe laat mij iets weten

Of ben je mij al vergeten.

Lieve neus toe kom toch vlug

Weer op je plek terug.

 

Staf Vertommen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Hits: 196
0

Geplaatst door op in Algemeen

Tijdens de voorbije MOSactiviteiten voor de krokusvakantie werd er ijverig geknutseld aan allerlei affiches tegen zwerfvuil om iedereen op en rond onze school duidelijk te maken dat zwerfvuil echt niet door de beugel kan.

Eindelijk was het dan zo ver, onze zwerfvuilactie. Op donderdag 9 maart verzamelden we om 11.45 in 4a om eerst gezellig samen te eten.

Met wat achtergrondmuziek ging het er heel sfeervol aan toe.

Van MIWA, de intercommunale die deze actie ondersteunde, hadden we heel wat materialen in bruikleen gekregen. Zo waren er voor iedereen aangepaste werkhandschoenen en een fluohesje. Verder was er een zwerfvuilgrijpertje per twee leerlingen.

Vooraleer we het schoolterrein verlieten, gaven we eerst onze speelplaats een flinke opruimbeurt.

Daarna kwam de parking aan de beurt. Wat troffen we hier een massa afval aan. De vuilniszakken geraakten langzamerhand gevuld. 

Met z'n allen wandelden we vervolgens richting AB en Vosdreef. Al het zwerfvuil verdween in onze vuilniszakken.

Als beloning mochten de kinderen nog een tiental minuten ravotten in het speeltuintje. Uiteraard werd dat idee met gejuich onthaald.

Neem zeker ook eens een kijkje in ons fotoalbum.

Hits: 247
0

Geplaatst door op in Algemeen

Beste carnavalvrienden,

 

Onze kinderen van het eerste leerjaar hebben samen met Pieternel er een heus kunstfestijn van gemaakt!
Elke klas ging als een kunstenaar de straat op in een prachtige carnavalsstoet!

Ben jij ook benieuwd naar onze 'Keith Haring-kids'? Neem dan snel HIER een kijkje!

 

Onze kinderen van het 2de leerjaar tot en met het 6de leerjaar deden verschillende activiteiten in de klas, sommigen maakten prachtige maskers anderen deden dan carnavalsspelen,... Dankzij onze leerlingenraad was er dit jaar ook een carnavalloopwedstrijd. Een wedstrijd waarbij iedereen wint! Al onze kinderen verdienden een bronze medaille, sommige ook nog een zilveren en onze ultrasnelle lopers, die hadden zelfs een gouden medaille!

Benieuwd naar deze fotos? Neem dan HIER een kijkje!

 

 

Hits: 252
0

Geplaatst door op in Algemeen

Van de vele deelnemers werden er maar liefst 10 winnaars en één laureaat uitgekozen. En wat blijkt?

Wij hebben behoorlijk wat creatieve schrijvers bij ons op De Zandloper!

Onze kinderen haalden de 1ste, 2de en 3de plaats binnen!

Proficiat aan alle schrijvers!

Hits: 209
0

Geplaatst door op in Leerjaar 5

De leerlingen van het vijfde leerjaar werkten gedurende enkele lessen aan een “eigen project”.

De leerlingen mochten zelf kiezen wat ze wilden maken en of ze alleen of in groep wilden werken.

Met allerlei materialen werd er o.a. een poppenhuis, een peperkoeken huis, een kar, een doolhof-spel enz. ineengeknutseld. Het was voor iedereen een toffe en leerrijke ervaring.

Foto's kan je terugvinden in ons fotoalbum door hier te klikken.

Hits: 217
0

Geplaatst door op in Algemeen

Beste ouders,

 

De kinderen van De Zandloper hebben op vrijdag 27 januari met z'n allen rond 'Gezinnen in alle maten en vormen.' gewerkt, dit in teken van diversiteit.

Je kan hier een kijkje nemen naar enkele sfeerbeelden.

 

 

 

 

Hits: 256
0

Oefentoetsen Mundo

Oudercomité

Oudercomité

Bingel

Bingel

Kweetet

 
 
 

Jarigen Van De Maand

Oudercomité